Hem 10 keyless hem sessiz hem mekanik hem de Türkçe Q düzene sahip bir klavye iddialı bir kombo Türkiye şartları için. Biliyorum ufak olsun dediniz ama gerçekten zor.
Bütçe ne bilmiyorum, aradığına en yakın klavye şu olabilir:
Not: Bilek desteği sökülebiliyor.
Corsair Strafe MK.2 Cherry MX Silent Türkçe RGB Mekanik Gaming Klavye | ITOPYA
Corsair Strafe MK.2 Cherry MX Silent Türkçe RGB Mekanik Gaming Klavye En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile CH-9104113-TR ITOPYA'da.www.itopya.com
Bizzat kullanmadım ama Cherry MX Red gibi lineer yani tıklama hissi olmayan bir Switch, tek farkı tuşların altında conta var bu da aşırı sessiz yapıyor klavyeyi. Aynı contaları satın alıp bunu düz bir mekanik klavyeye siz de uygulayabilirsiniz.
Alternatif olarak şu varmış:
Razer Blackwidow V3 TE Tenkeyless Yeşil Switch Türkçe Mekanik Oyuncu Klavyesi
Razer Yeşim Mekanik Switchler ( Clicky), Kompakt TKL form faktörwww.qp.com.tr
Dediğim şekilde sessizleştirilebiliyor.
Gmmk hotswappable her turlu modifiye edebilirsin istegine gore.
Türkçe tuş markaya bağlı değil. MX stem olan Switch'lere uyuyor tüm keycapler, önemli olak klavyede kullanılan layout. O versiyon ISO layout değil gördüğüm kadarıyla. Sanırım Türkçe Q tuş takımı bulamazsınız tam olarak o renk ve o layouta uyacak.
Merhaba. @221420 GMMK ile ilgili biraz yardımcı olabilir misiniz ?
Yakın zamanda Amerika’dan bir tanıdığım gelecek. Bende güzel bir klavye almak istiyorum. 3 seçenek arasındayım.Sorabilirsin istedigini, elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.
Vakit ayırıp detaylıca yazdığınız için çok teşekkür ederim. Saat 18:00-20:00 arasında eğer sizin içinde uygunsa discordda buluşup hem tanışıp hemde birkaç sorumu daha yöneltebilir miyim ?Ducky direk eleyin bence secenekler arasindan.
Drop alt alirsaniz direkt red switch tarzi bir switch secenegi yok, en yakin kailh speed silver var linear olarak ama basim mesafesi ve basim kuvveti olarak daha dusuk ozellikte. Genel kani fiyatini hakketmedigi yada pahali oldugu yonunda Drop alt icin.
GMMK TKL benim kullandigim eski klavyelerden birisi. Ben prebuilt olarak degil barebone olarak alip kendi switch ve keycaplerimu eklemistim. Stok haliyle cok yuksek beklentin olmasin ama modlamaya oldukca uygun. Stabilizerler kotu, 3pin switch desteklemesi ve QMK/VIA destegi olmamasi da dezavantaj. Modlamakla ugrasirim dersen barebone alinabilir.
Sadece bu ucu arasindan secebiliyorsan en mantiklisi GMMK TKL olur ama pudding keycap yerine daha guzel bir keycap ve daha guzel linear switchler tavsiye ederim
Son olarak 180$ butceyle alabilecegin alternatifler arasinda ilk aklima gelenler sunlar:
Keychron Q1
KBD67 lite
BM65 kit
Keychron Q1, KBD67 lite ve BM65 kit modellerini Amerika’da nereden temiz edebileceğimiz hakkında bir bilginiz var mıdır ?Ducky direk eleyin bence secenekler arasindan.
Drop alt alirsaniz direkt red switch tarzi bir switch secenegi yok, en yakin kailh speed silver var linear olarak ama basim mesafesi ve basim kuvveti olarak daha dusuk ozellikte. Genel kani fiyatini hakketmedigi yada pahali oldugu yonunda Drop alt icin.
GMMK TKL benim kullandigim eski klavyelerden birisi. Ben prebuilt olarak degil barebone olarak alip kendi switch ve keycaplerimu eklemistim. Stok haliyle cok yuksek beklentin olmasin ama modlamaya oldukca uygun. Stabilizerler kotu, 3pin switch desteklemesi ve QMK/VIA destegi olmamasi da dezavantaj. Modlamakla ugrasirim dersen barebone alinabilir.
Sadece bu ucu arasindan secebiliyorsan en mantiklisi GMMK TKL olur ama pudding keycap yerine daha guzel bir keycap ve daha guzel linear switchler tavsiye ederim
Son olarak 180$ butceyle alabilecegin alternatifler arasinda ilk aklima gelenler sunlar:
Keychron Q1
KBD67 lite
BM65 kit
Q1 almaya karar verdim. Alırken PBT keycaps ve Switch’te alacağım. Switch önerisiniz var mı ? ( Ayrıyeten ekstra aldıklarım ile 220 dolarları buluyor gibi. Yine Amerika’da rahatça edinilebilecek bir üst modele de geçebilirim. Önerizin var mı yoksa Q1 yeterli midir ?) Örn. GMMK ProKeychron Q1 kendi sitesinden alinabiliyor sadece. KBD67 kbdfans sitesinden. BM65 kit ise aliexpress yada kprepublic uzerinden alinabilir. Discord pek uymaz bana ama buradan sorabilirsiniz istediginizi, bilgim varsa yardimci olmaya calisirim.