Alexsandro
Attopat
Merhaba arkadaşlar, mekanik klavye alacağım. Sizlerin de fikrine danışmak istedim. Sizce TKL klavye mi, yoksa %60 klavye mi? Genellikle FPS oyunları oynuyorum hatta sadece oyun için kullanacağım.
İki türü de kullanmış biri olarak TKL diyorum. %60 klavyelerde çok az tuş ve çok fonksiyon olduğu için sorunlar ortaya çıkıyor. Mesela yanlışlıkla bir fonksiyonu devreye soktunuz ve sayı tuşları F tuşları yerine geçiyor. Fonksiyonları ezbere bilmiyorsanız işiniz zor.
Sadece oyun için %60 daha mantıklı gibi gözükse de bence TKL çok daha mantıklı. Nedenlerini üstte belirttim. Alışmak biraz zordu evet. 1 sene kullandım ve 1-2 ay önce değiştirdim. Ve değiştirdiğime de çok memnunum.Hocam size 2 sorum var kullanmış birisi olarak tercihimde yardımcı olur musunuz?
1-sadece oyun için hangisi mantıklı sizce.
2-sizinde dediğiniz gibi 60 klavye zor alışmak peki 2 hafta sonra falan alışma olmaz mı tuşlara?
İki türü de kullanmış biri olarak TKL diyorum. %60 klavyelerde çok az tuş ve çok fonksiyon olduğu için sorunlar ortaya çıkıyor. Mesela yanlışlıkla bir fonksiyonu devreye soktunuz ve sayı tuşları F tuşları yerine geçiyor. Fonksiyonları ezbere bilmiyorsanız işiniz zor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.