TL-WN821N bağlantı kopma sorunu

Unknown31

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2019
Mesajlar
83
Arkadaşlar uzun süredir kullandığım TL-WN821N USB adaptör bir süredir bağlantılarda kopma sorunu yaşatıyor. Daha doğrusu bağlantı kopmuyor bağlı olarak görünüyor ancak internet yok olarak gösteriyor. Genelde ortalama 20-30 içinde tekrar düzeliyor bazen 1 dk sürüyor. Tesadüf mü bilmiyorum ancak sorun PC'ye format attıktan sonra ortaya çıktı. Windows 8.1 yüklüydü daha önce şu an Windows 10 yükledim. Bu arada sorun sürekli değil ortalama genelde ortalama 1-2 saat bazen 3-4 saatte bir gerçekleşiyor.
 
Donanım Sürümünü Nasıl Öğrenebilirim? | TP-Link Türkiye linkinden aygıtınızın donanım sürümünü öğrenip yazar mısınız ona göre Driver linki atayım.

Donanım V4 sürümü kendi sitesinden baktım sürücü olarak Windows 10 için mevcut değil. Ancak ben kullandığı donanımı indirip kurdum aslında Realtek sürücüsünü yani. Aygıt yöneticisindede güncel görünüyor şu anda. Yine de sizin önereceğiniz sürücü ile değiştirebilirim tabii ki. Yeter ki sorunum çözülsün.
 

Utility olanı kurdum ancak diğerini bende yüklemeyi denemiştim. Onda setup mevcut değil sadece resimlerdeki gibi dosyalar mevcut. Bunları nereye atacağım.
23213213213.png
adaa.png
 
Utility olanı kurdum ancak diğerini bende yüklemeyi denemiştim. Onda setup mevcut değil sadece resimlerdeki gibi dosyalar mevcut. Bunları nereye atacağım.Eki Görüntüle 625659Eki Görüntüle 625660
O driver yazanı bir klasöre atıp arama menüsünden Aygıt Yöneticisi girip oradan cihazınızı bulmanız gerek daha sonra sağ tık yapıp sürücü güncelleştir basıp Bilgisayarımdaki sürücülere göz at basıp oradan oluşturduğunuz klasörü bulun ve sekmedeki alt klasörlerle beraber tara seçeneğini seçin düzelir.
 
Güç tasarrufu için sistem bu aygıtı kapatsın gibi bir ayar olması lazım. PC'de olsam bulurdum.

Tam olarak söylediğiniz yeri bulup bulmadığımdan emin değilim ancak güç ayarlarının dengeli modda olduğunu gördüm şu an için ve yüksek performans moduna aldım. Ek olarak seçmeli USB askıya alma vs gibi bir şey vardı onu da devre dışı yaptım. Umarım çözülür teşekkürler.
O Driver yazanı bir klasöre atıp arama menüsünden aygıt yöneticisi girip oradan cihazınızı bulmanız gerek daha sonra sağ tık yapıp sürücü güncelleştir basıp bilgisayarımdaki sürücülere göz at basıp oradan oluşturduğunuz klasörü bulun ve sekmedeki alt klasörlerle beraber tara seçeneğini seçin düzelir.

Hemen deneyeceğim çok teşekkür ederim gece gece uğraştığınız için.
 
Bu arada çözülmediyse diye yazacağım, demek istediğim ayar buradaydı.

Aygıt Yönetici > Ağ Bağdaştırıcıları > TP-Link Wireless USB Adapter > Güç Yönetimi

"Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın." Ayarının tikini kaldırın.
 
Bu arada çözülmediyse diye yazacağım, demek istediğim ayar buradaydı.

Aygıt yönetici > ağ bağdaştırıcıları > TP-Link Wireless USB adapter > güç yönetimi.

"Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın." Ayarının tikini kaldırın.

Sorunum çözülmemişti şimdi bunuda yaptım deneyeceğim çok teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı