TLauncher'da Win.Malware.Indiloadz-9885408-0 Çıktı

TheSeich

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Lisans Öğrencisi
Yıllar sonra arkadaşlarla Minecraft nostaljisi yapalım dedik, tahmin edebileceğiniz yöntemlerden Minecraft Launcher ararken TLauncher isimli siteye denk geldim. Reddit'te ve buradaki forumda da soranlar olmuş ama kimse virüslü dememiş. VirusTotal sitesine resmi siteden indirdiğim .exe dosyasını atınca ClamAV 1 adet zararlı yazılım bulmakta. Neden diğer yazılımlar değil de yalnızca ClamAV buluyor? Konu hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.

İlgili link:

1629138462595.png

Dostum Launcher'de virüs yoktur ama bu rezil Av'de vardır. 1 keresinde böyle internetten saçma bir dosya indirdim açtım kurdum sonra içime bir kurt düştü ve VirusTotal'de tarattım ve bunun gibi dandik 5 tane av virüs buldu 1'ini kurup virüsü temizleyeyim derken virüssüz bilgisayara virüs bulaştırdım. Av'nin kendi sitesinden indirdim üstelik.

Setup değil de uygulamanın kendisini taratmak gerek. False-positive değilse adım Matrix Teyze değildir.

Son düzenleme:
Konuyu boşuna açmışsınız TLauncher'ın virüslü olması için Kaspersky Bitdefender ESET ve Norton gibi programların virüs olarak algılaması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı