TLegacy modu açarken bilgisayarınızda casus yazılım var diyor

• Konuyu başlatan Rtsqa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 329

Rtsqa

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Birkac kere TLauncher indirdim, sildim modlar düzgün çalışmıyor diye tlegacy indirdim ondan modları kurup deniyordum (CurseForge'dan) ancak yanlışlıkla Windows'ta 360 Total Security açtım ve TLegacy, bilgisayarınızda casus yazılım olabilir diye oyun başlamıyor. Arka planda Total Security bu öğeye trojan deyip blokluyordu. Sizce dosya gerçekten trojanlı mı yoksa felsefe positive olayı mı oluyordu? Bunlar gerçekleşirken hepsini güvenli siteden indirerek yaptım.

Öncelikle merhaba. Birkac kere Launcher indirdim, sildim modlar düzgün çalışmıyor diye tlegacy indirdim ondan modları kurup deniyordum (CurseForge'dan) ancak yanlışlıkla Windows'ta 360 Total Security açtım ve tlegacy, bilgisayarınızda casus yazılım olabilir diye oyun başlamıyor. Arka planda Total Security bu öğeye trojan deyip blokluyordu. Sizce dosya gerçekten trojanlı mı yoksa felsefe positive olayı mı oluyordu? Bunlar gerçekleşirken hepsini güvenli siteden indirerek yaptım.

Yurt dışına veri gönderimi yapıyor, kendi Java sürümünü indirtiyor, optimizasyon sağlamıyor yani çok yavaş ve açık kaynaklı değil, bana göre güvensiz ve casus yazılım Minecraft pahalı ve global olduğundan bu tarz şeyler olabilir oyunu tamamen silebilirsin hatta bilgisayara format atman daha güzel olur yapabilirsen. TL legacy gibi açık kaynaklı, gerçek Java kullanan ve açık kaynaklı bir Launcher kullanılabilir. Modları ise kendiniz CurseForge gibi güvenli ve geliştiriciden verilen mod paylaşan siteleri kullanabilirsiniz. İyi oyunlar dilerim.

Yurt dışına veri gönderimi yapıyor, kendi Java sürümünü indirtiyor, optimizasyon sağlamıyor yani çok yavaş ve açık kaynaklı değil, bana göre güvensiz ve casus yazılım Minecraft pahalı ve global olduğundan bu tarz şeyler olabilir oyunu tamamen silebilirsin hatta bilgisayara format atman daha güzel olur yapabilirsen. TL legacy gibi açık kaynaklı, gerçek Java kullanan ve açık kaynaklı bir Launcher kullanılabilir. Modları ise kendiniz CurseForge gibi güvenli ve geliştiriciden verilen mod paylaşan siteleri kullanabilirsiniz. İyi oyunlar dilerim.

Bilgisayarımı sıfırlamayı düşünmüyorum ama tl****cherden daha iyi gibi bazı modları açabiliyor ancak dediğim gibi eve gidince KVRT ile tarama yaparım sizce yeterli olur mu, bir de benim düşüncem modlar oyunun sistemini değiştirmek gibi görevi olduğu için trojan gibi görülüyor olabilir mi peki?

Bilgisayarımı sıfırlamayı düşünmüyorum ama tl****cherden daha iyi gibi bazı modları açabiliyor ancak dediğim gibi eve gidince KVRT ile tarama yaparım sizce yeterli olur mu, bir de benim düşüncem modlar oyunun sistemini değiştirmek gibi görevi olduğu için trojan gibi görülüyor olabilir mi peki?

Her Launcher açar modları, sadece dediğim gibi optimizasyon sorunlarından açamayabilir. İsmi lazım olmayan ve şikayetçi olduğumuz olan Launcher tamamen güvensiz ücretsiz ve bir ara çok kullanıldığı için insanların tercihi ama dediğim gibi açık kaynaklı Launcher'lar kullanılmalı. Mod olarak CurseForge tarzı güvenli sitelerden indirmeniz ve Fabric API ile kurmanız daha güvenli evet uğraştırıcı ama daha güvenli. Veya paranız varsa orijinal Launcher bile kullanılabilir.

Bir de 360 Total Security ile 400k kadar dosya tarandı sadece dediğim trojanli dosya bulundu.

Sil bence trojan demiş program zaten.

1760102182531.png

Bakın isterseniz MC ile bir alakası var mı acaba? Ya da bilinen bir şey mi bu?

Eki Görüntüle 2585775

Bakın isterseniz MC ile bir alakası var mı acaba? Ya da bilinen bir şey mi bu?

Steam yazıyor eğer Steam oyununuz varsa (en son aldıklarınıza bakın) onları şikayet edin ve/veya desteğe ulaşabilirsiniz virüs kaptım diye. Dosya doğruysa APEX_Destructible_x64.dll adındaki bir dosya bunu yapıyor zararlı mı en ufak fikrim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı