TM'den MF'ye geçiş sonrası sınava hazırlık

melankolii2

Centipat
Bu sene mezun senem, geçen ay sevmedigim meslegi yapmak istemedigimden dolayı Mf'ye geçtim. TYT idare ediyor. Ama AYT Fen'i nasıl yapabilirim bir sonraki ay AYT Fen'e başlayacağım, 3-3-4 fizik-kimya-biyoloji çözsem yetiyor. Hangi konuları öneriyorsunuz kolay olanlardan? Hepsine bakacak zaman kalmadı çünkü seçip çalışacağım. Ve önerileriniz var mı?

Fizik: Modern fizik, basit harmonik hareket, vektörler, tork, ağırlık merkezi, basit makineler.

Kimya: Modern Atom Teorisi, Sıvı çözeltiler ve çözünürlük, entalpi.

Biyoloji: Dolaşım, boşaltım, solunum ve sindirim sistemi.

Bana göre fen kısmında kolay konular bunlardır.

Fizik: Modern fizik, basit harmonik hareket, vektörler, tork, ağırlık merkezi, basit makineler.

Kimya: Modern Atom Teorisi, Sıvı çözeltiler ve çözünürlük, entalpi.

Biyoloji: Dolaşım, boşaltım, solunum ve sindirim sistemi.

Bana göre fen kısmında kolay konular bunlardır.
sence 3-3-4 fizik-kimya-biyoloji imkanı varmı ?

Sence 3-3-4 fizik-kimya-biyoloji imkanı var mı ?

Daha fazlasını bile yaparsın. Fizik kısmında bu sene modern fizik gelmesini bekliyorum. Ek olarak mekanik kısmından çok soru geliyor. 1 tork, 1 ağırlık merkezi sorusu gelmesi lazım. Çembersel hareketi de ekleyebiliriz. 1-2 arası soru gelir banko. Buradan 5-6 netiniz olur.

Kimyada modern atomdan hep soru geliyor. Sıvı çözeltiler ve entalpi ile 3 netiniz var.

Biyolojide dolaşımdan garanti 1 soru gelir. Boşaltım solunum ve sindirim sistemi değişkenlik gösterir. Sinir sistemine de çalışmakta fayda var. Buradan 3-4 netiniz oluyor.

Fizikte modern fizik kısmından 2-3 soru gelir normalde her sene, en basit sorular da onlar olur. Kimyada atom ve periyodik cetvel, gazlar, çözünürlük ve karbon kimyasına giriş basit konulardır. Biyolojide ekoloji kısmı basittir ama tek başına 3-4 soru çıkmaz oradan, solunum-fotosentez ve bitki biyolojisi de kısa olup soru çıkan konulardandır.
Yine de bu üç dersten genel olarak en kolayı kimya gibi. Organik ve denge dışında zor bir konu yok, öğrenirseniz diğer 8-9 soruyu rahatça yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı