Özellikle e-spor oyuncuların TN panel tercih etmesinin sebebi nedir? TN panelde olan 144 Hz 1Ms'lik akıcılık ve IPS panelde de aynı değil midir? Teknik bilgiler aynı fakat akıcılıkta bir farklılık mı oluyor?
O zaman IPS monitörler için vaad edilen 1ms gecikme süresi yalandan ibaret diyebilir miyiz?GTG, monitörlerdeki tepki süresini anlatmak için kullanılan bir ölçü birimidir. Grey to Grey yani griden griye manasına gelir.
Bundan dolayı bu işi en iyi ve hızlı yapan TN paneldir. IPS Panellerde 1 MS almanız cok ama cok zordur. MPRT ile verilen 1 ms gerçek 1 ms değildir.
FPS oyunları ıcın TN hikaye oyunları ıcın IPS tercih edilmelidir. Şahsen ben ikisi içinde TN tercih ediyorum çünkü tepkime süresi ve ghosting sorunu TN panelde çok daha az görülür.
VA panellerin çoğunda ghosting olur.Va nasıldır arkadaşlar
Paneller arasi rengi en iyi olan ancak gaming icin kullanilmasi tercih edilmeyen panel turudur. En yavas ve ghosting problemi en fazla olabilen panel turudur ayni zamanda.Va nasıldır arkadaşlar
Ghosting sorunu diğer panellere göre daha yüksek. Ancak güzellik ve kalite olarak tam IPS ile TN panelin arasında. Ben gördüm gayet de hoşuma gitti. Siyahlar da tam siyah olarak gözükür.VA nasıldır arkadaşlar?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.