TN 144 Hz 1ms vs IPS 144 Hz 1ms panel

Epicfeno

Megapat
Daha fazla  
Özellikle e-spor oyuncuların TN panel tercih etmesinin sebebi nedir? TN panelde olan 144 Hz 1Ms'lik akıcılık ve IPS panelde de aynı değil midir? Teknik bilgiler aynı fakat akıcılıkta bir farklılık mı oluyor?

GTG, monitörlerdeki tepki süresini anlatmak için kullanılan bir ölçü birimidir. Grey to Grey yani griden griye manasına gelir.

Bundan dolayı bu işi en iyi ve hızlı yapan TN paneldir. IPS Panellerde 1 MS almanız cok ama cok zordur. MPRT ile verilen 1 ms gerçek 1 ms değildir.

FPS oyunları ıcın TN hikaye oyunları ıcın IPS tercih edilmelidir. Şahsen ben ikisi içinde TN tercih ediyorum çünkü tepkime süresi ve ghosting sorunu TN panelde çok daha az görülür.

TN panelin gecikme süresi daha düşük çünkü. Ama bana kalırsa profesyonel olmayan biri için çok gereksiz ve çöp.

TN Panel en hizli panel turudur. IPS Panel bu panele gore daha yavastir ancak Fast IPS diye bir ozellik cikti. Ghosting problemi de yoksa IPS Panel alinabilir.

O
GTG, monitörlerdeki tepki süresini anlatmak için kullanılan bir ölçü birimidir. Grey to Grey yani griden griye manasına gelir.

Bundan dolayı bu işi en iyi ve hızlı yapan TN paneldir. IPS Panellerde 1 MS almanız cok ama cok zordur. MPRT ile verilen 1 ms gerçek 1 ms değildir.

FPS oyunları ıcın TN hikaye oyunları ıcın IPS tercih edilmelidir. Şahsen ben ikisi içinde TN tercih ediyorum çünkü tepkime süresi ve ghosting sorunu TN panelde çok daha az görülür.
O zaman IPS monitörler için vaad edilen 1ms gecikme süresi yalandan ibaret diyebilir miyiz?

VA nasıldır arkadaşlar?
Ghosting sorunu diğer panellere göre daha yüksek. Ancak güzellik ve kalite olarak tam IPS ile TN panelin arasında. Ben gördüm gayet de hoşuma gitti. Siyahlar da tam siyah olarak gözükür.
@Epicfeno hayır diyemeyiz. 1 ms GtG IPS monitörler mevcut. Örneğin:
ViewSonic XG2405-2,
LG 24GN650-B
vs vs..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı