TN panel çok mu kötü?

Daha fazla  
Monitör
Acer KG241Q
Valorant'ta rekabetçi oynamak istediğim için akıcı olsun diye TN panel monitör almak istiyorum ama renkler konusunda korkularım var. Telefonum 2K OLED kullanıyor ve şu an yazdığım FHD IPS ekranım bile hafiften soluk geliyor bana. Sizce alışılır mı? Acer KG241Q veyahut ViewSonic VX2458-MHD modelini alacağım.

Valorant'ta rekabetçi oynamak istediğim için akıcı olsun diye TN panel monitör almak istiyorum ama renkler konusunda korkularım var. Telefonum 2K OLED kullanıyor ve şu an yazdığım FHD IPS ekranım bile hafiften soluk geliyor bana. Sizce alışılır mı? Acer KG241Q veyahut ViewSonic VX2458-MHD modelini alacağım.

TN paneller gerçekten soluk renklere sahip almanızı önermem. Bütçeniz nedir?

Ben şahsen önermiyorum hocam, elbette aşırı kaliteli TN paneller iyi olabilir fakat teknolojisi nedeniyle renkler bayağı kötü. Üstüne bakış açısı da dar.

TN paneller gerçekten soluk renklere sahip almanızı önermem. Bütçeniz nedir?

Hocam bütçe mecburiyetinden 2. el bakıyorum. En çok 3K çıkabiliyorum öyle diyeyim. 120 falan bakıp daha kaliteli bakmaya çalıştım (bunlar 144 ve 165Hz) ama 2. elde umduğunu değil bulduğunu alabiliyorsun. 3 bine IPS olan bir model var ancak onu alırsam mouse dahi alamayacağım. Yani çok mu kötü olur? Hayatım boyunca 60Hz kullandım.

Ips ekranlar aslında soluk değil olması gereken renkleri veriyor ips ekranlar. Oled monitörler ise renkleri olduğundan daha parlak gösteriyor. Ayrıca daha az göz yoruyor ips oled e kıyasla açık ara.

IPS ekranlar aslında soluk değil olması gereken renkleri veriyor IPS ekranlar. OLED monitörler ise renkleri olduğundan daha parlak gösteriyor. Ayrıca daha az göz yoruyor IPS OLED'e kıyasla açık ara.

O yüzden "öyle geliyor bana" gibi bir ifade kullandım hocam. Bir de OLED benim gözümü hiç yormadı neden bilmiyorum.

O yüzden "öyle geliyor bana" gibi bir ifade kullandım hocam. Bir de OLED benim gözümü hiç yormadı neden bilmiyorum.
Bilemiyorum hocam, beni tablet oled mesela ona çok uzun süre bakınca göz yorgunluğu yapıyor biraz ama ips monitörde pc ye bakarken istersem 24 saat bakayım sorun yaşamadım.

IPS ekranlar aslında soluk değil olması gereken renkleri veriyor IPS ekranlar. OLED monitörler ise renkleri olduğundan daha parlak gösteriyor. Ayrıca daha az göz yoruyor IPS OLED'e kıyasla açık ara.

OLED ekranlar olması gerekenden daha parlak göstermiyor. Doğru ayarlarla kullandığınız zaman en gerçekçi görüntüyü OLED sunar. Benim de gözümü IPS panel yoruyor.

OLED ekranlar olması gerekenden daha parlak göstermiyor. Doğru ayarlarla kullandığınız zaman en gerçekçi görüntüyü OLED sunar. Benim de gözümü IPS panel yoruyor.

OLED ekranların renk doğruluğu daha fazla mı demek istiyorsunuz hocam? Özellikle siyah için. Ben de öyle bir şey yazacaktım yanlış bilmeyeyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı