Merhaba.
Kullanmakta olduğum ASUS MG248QR monitörümü sattım ve daha hızlı ya da 2K monitör almak istiyorum.
Öneride bulunacak olan arkadaşlarım daha önce deneyimlediği monitör tavsiyesinde bulunursa sevinirim.
Şahsen ben gerçek 8-bit bir IPS panel yoksa 6-bit+FRC olan sahte IPS (ölü piksel problemleri vardır) veya ghosting problemleri olan VA panelden ise riske girmek istemediğimden parlak bir TN panel tercih ederim şuan kullandığım XL2430 yada XL2411P gibi.
VA veya IPS alsanız daha iyi. Hikayeli oyunlarda veya yüksek grafikli oyunlarda bu panel farkı çok fazla oluyor. İleride keşke IPS VA alsaydım dersiniz.
Pro oyuncular için renklerden ve parlaklıktan ziyade tepkime süresi ve yenileme hızı gibi özellikler daha önemli olduğundan elbette bu konularda en iyi olan TN paneli kullanırlar.
Pro oyuncular için renklerden ve parlaklıktan ziyade tepkime süresi ve yenileme hızı gibi özellikler daha önemli olduğundan elbette bu konularda en iyi olan TN paneli kullanırlar.
O zaman oyununa göre TN panel halen alınabilir durumda ve oyunlarda IPS ile VA'dan daha iyi durumda.
Çünkü artık TN panel alınmaz diyenleri görüyoruz. Bu durumda halen alınabilir durumda demektir.
yada TN kadar iyi olabilen IPS veya VA varsa bile muhtemelen çok yüksek fiyatlarda olabilir. Bu yüzden TN'in tercih edilme sebebi aynı zamanda fiyat konusu olabilir bilemiyorum.