TN Panel monitörde Ghosting sorunu

Koray Özdemirr

Hectopat
Daha fazla  
AOC G2590VXQ Markalı TN Panel 75Hz monitöre sahibim. Bu monitörü 1 yıldır kullanmaktayım fakat son 1 haftadır değişik bir olayla karşılaştım. Ghosting problemi vardı fareyi hareket ettirdiğim zaman arkasından gölge çıkıyordu oyunlarda çok belli oluyor. Aklıma takılan TN Panelde ghosting normal midir? Normalse neden 1 yıldır sıkıntısı olmayan monitör 1 yıl sonra ghosting sorunu ile beni baş başa bıraktı. Veya bunun sorunu ekran kartı mı? Çünkü bu aralar stuttering olayı ile de karşı karşıyayım.

21H1 Güncellemesini yaptığımdan beridir de oyunlarda mesela PES ani milisaniyelik takılma oluyor. Bu genel mi yoksa sadece bana gelmiş lanet bir şans mı? KB5001330 olayı vardı onu kaldırdım yenileri geldi ama yine de takılmalar devam

21H1 güncellemesini yaptığımdan beridir de oyunlarda mesela pes ani milisaniyelik takılma oluyor. Bu genel mi yoksa sadece bana gelmiş lanet bir şans mı? KB5001330 olayı vardı onu kaldırdım yenileri geldi ama yine de takılmalar devam.

Bende de eskiden bayağı bir takılma yırtılma sorunları vardı. Son zamanlarda daha nadiren yaşıyorum aşırı bir durum acaba PSU'dan mı SSD'den mi GPU'dan mı kablo mu monitör mü anlamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı