TN panel vs. VA panel yan yana görsel farklar

Konu hakkında bilgim olmadığından sağdaki monitör -ilk video- daha canlı görünmüyor mu? Amd sistem için hangi panel daha iyi olacaktır?
Edit: Fakat renk anlamında sağdaki koyu oyun oynarken problemler yaratabilir soldaki daha mantıklı duruyor.

Hayırlı olsun monitör. Curved deneyimini paylaşır mısınız?
Ya seni nasıl etiketlemedim unutmuşum Bu monitörü ilk öneren sendin halbuki. Şöyle 1070Ti sattım sabah arkadaşa gösterirken falan bi 10 dakika BF1 girdim söyledikleri gibi anlaşılmıyor bile curved olup olmadığı ilk gözlemim. Birazdan öbür monitörü satacağım arkadaş gelecek ona verdikten sonra daha detaylı inceleyeceğim söylerim o zaman farkı.
Konu hakkında bilgim olmadığından sağdaki monitör -ilk video- daha canlı görünmüyor mu? Amd sistem için hangi panel daha iyi olacaktır?
Şöyle; TN ve VA panel arasındaki fark renklerin doğruluğu oluyor. Sağdaki TN renklerin dğoruluğu görecğein üzere alakasız duruyor ama contrastı daha yükseğe aldığım için daha aydınlık duruyor olabilir söylediğin gibi.

AMD için ikisini de alabilirsin iki modelde FreeSYNC destekliyor.

Konu hakkında bilgim olmadığından sağdaki monitör -ilk video- daha canlı görünmüyor mu?

Öncelikle panel ve renk arasındaki ilişkide bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim: VA ve IPS panel, aynı parlaklık seviyesinde TN panellere göre gerçeğe daha yakın renkler sunarlar. TN panelleri parlatırsınız ve daha canlı görünür ama renklerin sapıtmaya başladığını ve gerçeklikten uzaklaştığını gözlemlersiniz burada olduğu gibi. Parlaklığı düşürürseniz de bu sefer renkler soluk görünecektir. Parlaklık ≠ Gerçeklik.
TN ve VA panel arasındaki fark renklerin doğruluğu oluyor.

Aynen öyle.

Valla ilk videoyu actigimda sagdaki olan daha hosuma gitti benim her halde va panel o dedim baktim ki tn mis o

Gonul ister ki VA panel olsun, G-Sync li monitor olsun. Bi de ben simdiyi degil de 2-3 yil sonrayi dusunuyorum. Mesela 1080ti kullaniyorum suan her oyunu 2k da iyi fps ile oynatabilir ama 2-3 yil sonra nasil oynatir bilmiyorum. O yuzden full hd iyi bir monitor bakiyorum. Yoksa gonul ister 2k

Koca yıl 1-2 tane AAA oyun çıkyıor baksana yıllardır CyberPunk çıkacak 2K da detaylar o kadar belli oluyorki 30-40 dakika Witcher oynadım sanki bu zamana kadar başka oyun oynamşım. İnanılmaz bi fark var.

TN paneli VA panel ile karşılaştırınca bile bu denli farklar çıkıyorken IPS ile karşılaştırılsa sonuç çok daha vahim olurmuş demekki. Bu durum sırf ms için IPS yerine TN seçmenin ne kadar saçma olduğunu göz önüne çıkartıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…