TN Panelin IPS'den Daha İyi Gözükmesi

Birde şöyle bir olay var IPS panel aldığın monitör 1600 TL kullandığın TN panel monitör 3200 TL tabi ki 3200 TL'lik TN panel güzel bir görüntü verir sen 3000 TL civarında bir IPS panel alsan aldığın görüntü çok daha kaliteli olurdu emin ol 500 TL IPS aldım ama 3000 TL'lik TN panel görüntüsünü vermiyor diyorsun o zaman o fiyata bunu alman lazımdı tam olarak karşılaştırma yapabilmen için.

Asus PA249Q 24.1" 6ms (Analog+DVI+HDMI+Display) Full HD IPS Fiyatı
1500TL'ye aldım XL2430T'yi alakasız fiyatlar söylemeyin.

Teknik verilere bakarsak bazı noktalarda daha iyi, siz IPS panellerinizle çamur izlemeye devam edin.
Hangi teknik veriye bakıyorsun dostum bir kaynak göster TN panelin IPS panelden daha iyi görüntü kalitesi verdiğine dair aynı fiyat seğmentinde olmayan iki ürüne bakıp TN panel daha iyi diyorsun ben sana teknik veri atim IPS panelin daha iyi olduğuna dair.

Thin-film-transistor liquid-crystal display | Wikiwand

IPS vs TN vs VA - Which Panel Type Should I Choose? [Ultimate Guide]
Evet 2015 yılında aldıysanız doğaldır çünkü dolar 2,03 - 2,70 bandındaydı.

Şuan fiyatı 2000 TL yani bugünün kurundan bakman lazım monitörlere.

Benq XL2430T 24" 1ms Full HD Gaming Monitör Monitör

Son düzenleme:
Birde şöyle bir olay var IPS panel aldığın monitör 1600 TL kullandığın TN panel monitör 3200 TL tabi ki 3200 TL'lik TN panel güzel bir görüntü verir sen 3000 TL civarında bir IPS panel alsan aldığın görüntü çok daha kaliteli olurdu emin ol 500 TL IPS aldım ama 3000 TL'lik TN panel görüntüsünü vermiyor diyorsun o zaman o fiyata bunu alman lazımdı tam olarak karşılaştırma yapabilmen için.

Asus PA249Q 24.1" 6ms (Analog+DVI+HDMI+Display) Full HD IPS Fiyatı
XL2430T'yi 1500TL'ye aldım alakasız fiyat söylemeyin.

O zaman ben niye kıyaslayabiliyorum arkadaşlar. Lütfen canım sıkıldı diye IPS panele çamur atmıyorum burada $400 bandındaki bir ürün EW2770QZ. Monitörün sıkıntılı olma ihtimali var mıdır?

İki paneli karşılaştıracaksak eşit şartlar altında karşılaştırmak gerekir.
Pahalı bir TN panel ile pahalı bir IPS veya VA panel karşılaştırmak gerekir.
Görüntü alırken tek önemli etken panel tipi değildir. Her ne kadar panel tipi önemli olsa da monitör içi teknolojiler görüntü güzelleştirmede bir hayli etkilidir.
IPS panel, TN panellerden daha canlı görüntü verir. Bu doğru ama salt panel iken doğru. Mesela Samsung gider, VA panelli monitörüne bir Quantum Dot teknolojisi koyar bi' bakmışız IPS kadar, hatta daha güzel gözüküyor.
Yani üstünkörü bir karşılaştırma yapmak mantıksız.

TN panelde yaşadığım renk kaybından neredeyse %50 daha fazla renk kaybı oluyor.
Yer çekimsiz ortamda muz yiyeyim ama tadı çilek gibi gelsin, gibi bir şey olmuş. Senin algıların karışmış. :bıyık:
Monitörün sıkıntılı olma ihtimali var mıdır?
Eğer vermiş olduğun ifadelere bakacak olursak bu ihtimal dahilinde değil. Mesela IPS'in TN'ye göre siyahı daha iyi verdiğini yazmışsın. Kontrast oranı her ikisinde de eşit ve hatta IPS'de "IPS Glow" diye bir şey var ve IPS Glow siyah ekranda daha belirgin olur. Dolayısıyla TN panele göre daha kötü siyah veriyor "yanılgısına" neden olur.

Verdiğin ifadelerin resmen çamur atmak için olduğu ortada. Guya IPS siyahı daha iyi veriyor diyerek mevzuyu yumuşattığını sanıyorsun ama yemezler. :ROFL::ROFL:
Amanın! Bakayım bir dedim ve o monitörün IPS olmadığını fark ettim. O monitörde AHVA panel var.

AHVA panel nedir, ne değildir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı