TN paneller neden aşırı kötü gözüküyor?

Çok da yaygın degil gibi, bazı monitörlerde bu özelliğin olup olmadığı yazmıyor bile.
Ekran tipi IPS Mat diyor o oluyor sanırım.

Bilinen markalarda yazıyor. Ben araştırırken "Yansımasız" olarak özelliklerinde hep gördüm. Bu iyi bir özellik çünkü. Monitör alacağın zaman aklında olsun.
 
ViewSonic'in kendi sitesinde yazmamasına rağmen Epey'de XG2401 ve XG2405 modelleri
yansımasız (Anti-glare) ekran olarak geçiyor.
Eğer benim monitör zaten yansımasız ekran ise pek de işe yaradığını söyleyemem.
 
TN panelin hedef kitlesi RTX 3090 ile 1280x720 CS:GO 1000FPS aldım, 1ms önemli, monitörüm 144Hz ama 1000 FPS almam lazım, yüksek FPS'nin yararı var kardeşim input lagı azaltıyor, genel anlık aldığın FPS önemli %1 FPS %0.1 FPS bunları karıştırma, 36000 DPI mouse almam lazım, FPS düşüşü yaşıyorum, 1000 altı FPS görmeye dayanamıyorum, adam öldüremiyorum, işlemciye bal sürsem FPS artar mı? Gibi saçma cümle ve soruların sahiplerine pazarlanıyor.
 
ViewSonic XG-2401 kullanıyorum, TN panele sahip ama görüntü bana gayet güzel geldi, hiç IPS kullanmadığım için de olabilir.

Bu IPS ekranlarda da var mı bilmiyorum ama odam her saat güneş alıyor, azıcık güneş gelince perdeyi indirmem gerekiyor.

Sabah PC kullanırken çok güneş gelince Storage Dark perdeyi çekip lambayı yakıp gece gibi yaşamam gerekiyor.
Viewsonix XG2401'den 27" 1080P MSI OPTIX MAG274R'a geçtim. Özellikle renkleri bunun gibi canlı veren bir IPS monitörün yanında XG2401'in ekranı kötü duruyor. R6 Siege, BF5 ve nadiren Warzone oynuyorum. XG2401 1 MS GTG, MAG274R 1 MS MPRT tepki süreli ama arada bir fark göremedim ve yaşatmadı. Hatta OPTIX MAG274R bir tık daha net geldi ghosting bakımından.
Bu arada yapılan testlerde 1 MS tepki süreli monitörlerinin hemen hemen hepsi ölçüm sonucunda 1 MS tepki süresi veremediği bilinen bir gerçek. Kimi üretici 1 MS tepki süresine yaklaşacağım diye berbat ghosting oranına ulaşıyorlar. Ölçüm sonucunda adam akıllı 3-5 MS GTG tepki süresine ve düşük ghostinge sahip monitör bulmaya bakın. Bunun yanında düşük giriş gecikmesi de önemli.
 
ViewSonic'in kendi sitesinde yazmamasına rağmen Epey'de XG2401 ve XG2405 modelleri
Yansımasız (Anti-glare) ekran olarak geçiyor.
Eğer benim monitör zaten yansımasız ekran ise pek de işe yaradığını söyleyemem.

Edit: Telefonumun(LG G7) IPS ekranı olduğunu hatırladım gidip hemen karşılaştırdım.
Gerçekten ciddi fark var, aynı "Triss" resimi üzerinden karşılaştırdım, kırmızılar daha kırmızı yeşiller daha yeşildi ve resim çok daha canlıydı.
Fotoğraf çekip atıcaktım ama çok da belli olmuyor fotoğraf çekince.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı