Tofaş sis farları duyu hangi türdür?

PienX

Hectopat
Daha fazla  
H4 LED far takılı aktif olarak, normal farlarda bunların yerine photon aldım ve şimdikileri sislere takabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki türlü olmaz.

1- Tofaş Sisler H3
2- Son model arabada bile sis farı sarı olur. Gerçekten sis farına ihtiyacın olduğunda bu beyaz sisler sonun olabilir ki defalarca şahit olduğum bir durumdur. Sisleriniz ile oynamayın. Sadece tavsiye.

İki türlü olmaz.

1- Tofaş sisler H3.
2- son model arabada bile sis farı sarı olur. Gerçekten sis farına ihtiyacın olduğunda bu beyaz sisler sonun olabilir ki defalarca şahit olduğum bir durumdur. Sisleriniz ile oynamayın. Sadece tavsiye.

Sırf hava olsun diye yapıyorlar ama karşı sürücünün gözünü alıyor.

Sırf hava olsun diye yapıyorlar ama karşı sürücünün gözünü alıyor.
Muhtemelen bir tanesi de bu arkadaş. Davlumbaz Reflektör kasasına Led takılmaz. Bunun için ciddi para verip genişçe bir mercek uygulaması yapılması gerekir ama işlerine gelmiyor. Ben bu tip vakalar için ben uzunlarıma özel bir far getirttim. Phillips GT200, reflektörlerimi parlattırdım ve camlarımı temizlettim birisi gözümü aldığı zaman selektör yaptığım an farlarını kapattıkları bile oluyor ki fabrikanın dediği gibi Halojen kullanmaya da devam etmiş oluyorum. Kimseyi kaza yaptırmamak için uzun tutmuyorum lakin başka türlü far ayarı konusunda trafiği hizaya sokmak zor. Polis zaten denetlemiyor. TüvTürk ise sıfır AFL arabaya bile ayar bozuk deyip geçiyor.

Muhtemelen bir tanesi de bu arkadaş. Davlumbaz Reflektör kasasına LED takılmaz. Bunun için ciddi para verip genişçe bir mercek uygulaması yapılması gerekir ama işlerine gelmiyor. Ben bu tip vakalar için ben uzunlarıma özel bir far getirttim. Phillips GT200, reflektörlerimi parlattırdım ve camlarımı temizlettim birisi gözümü aldığı zaman selektör yaptığım an farlarını kapattıkları bile oluyor ki fabrikanın dediği gibi Halojen kullanmaya da devam etmiş oluyorum. Kimseyi kaza yaptırmamak için uzun tutmuyorum lakin başka türlü far ayarı konusunda trafiği hizaya sokmak zor. Polis zaten denetlemiyor. TüvTürk ise sıfır AFL arabaya bile ayar bozuk deyip geçiyor.

Tofaş gibi bir arabaya neden sadece far aydınlatması için ciddi bir para yatırılmalı ki?

Tofaş gibi bir arabaya neden sadece far aydınlatması için ciddi bir para yatırılmalı ki?
O sizin işten anlamamazlığınız. Reflektör temizliği ve güzel bir halojen far ile zaten daha iyi aydınlatmaya sahip olmak dururken Çin malı ucuz led lambaların arasında paranızı oradan oraya heba ediyorsunuz önünüzü göremediğiniz gibi başkalarının da önünü görmesine müsaade etmiyorsunuz. Ben fabrika çıkışlı mercekleri kocaman olan arabama gözünüz rahatsız olmasın diye led takmazken senin umarsızlığın üzücü.

Gel gelelim, far aydınlatması sadece diyebileceğiniz bir konu değil bu çok ciddi faydaları olan bir mesele. Doğu turu yaparken 2400KM sürdüm 1000KM'si geceydi. O doğunun yavan dağları arasında şebeke hatta ay ışığı bile yokken 2 çift farın nasıl da geceyi gündüze çevirdiğini izlemek her şoförün hem güvenlik açısından hem de sürüş zevki açısından yaşaması gereken bir tecrübe.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı