TOGG alınır mı?

Direkt elektrikli araç alınmaz ama illa alacağım zorunlu derseniz Tesla alın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sunduğu kredi ve ödeme imkanlarından dolayı ülkemiz pazarında TOGG çok tercih edildi. Elektrikli araç satışlarında uzun aylardır listenin başlarını çekiyor lakin Tesla ile kıyaslama konusuna geleceksek Tesla kadar altyapı ve teknolojiye sahip değil. İkisi arasında maddi olarak bir zorluk yaşanmayacaksa kesinlikle Tesla tercih edilmeli.

Benzinli alın. Elektrikli arabalarda yanlış bilmiyorsam belirli bir süreden sonra pil değişimi oluyor. Oda çok pahalıya patlıyor. Uzun yola çıkılmaz ayrıca tonlarca kuyruk var. Şehir içi için alınabilir ama.

Elektrikli araçlara karşıyım. Kimseye de önermem.
Menzil kısıtlaması var, şarj etmek neredeyse bir asır sürüyor. Ayrıca yanma ve patlama riski taşıyorlar. Benzinli araçlara kıyasla aslında daha zararlı bir araç türüdür elektrikli araçlar.

Isı pompası olmayan elektrikli araba almayın. Hele ki TOGG'a bence hiç bulaşmayın.

Evet batarya değişim 5 yılda bir oluyormuş ve araba fiyatı çekiyorlarmış.

TOGG'dan bahsedeceğim ama ilk önce 70 yaşındaki dayıların "görecem seni batarya değişirken" laflarının foruma gelmesine üzüldüm. Tesla, TOGG, BYD ya da BMW farketmez şarj için bir asır beklemiyorsunuz. DC şarjda çoğu araba %20'den %80'e 30 dakikada ya da daha kısa sürede geliyor. Evet benzin almaya göre süre uzun ama sanki saatlerce bekliyormuşuz yorumlar var. AC şarjda ise araçtan araca değişir ama en fazla 4 saatte şarj oluyor. AC ile maksimum 22 kW ile şarj edilebiliyor araçlar. Biz de TOGG kullancısıyız evimizde şarj ediyoruz ama 22 kW'a hiç de ihtiyacımız olmadı. Saatte 7 kW ile gece bırakıyoruz sabah dolmuş oluyor. Gece uyurken araba sürmeyi düşünüyorsanız çok ciddi bir problem tabii. İçten yanmalı araçlar sanırım uyurken kullanılabiliyor şarja bağlı olmadığı için. Ama gece bırakıp sabah şarjdan almak demek 10 saat demek. 10 saat boyunca yataktan kalkıp arabaya binememek berbat bir durum olsa gerek. Yani dalga geçilebilecek yorumlar var kusura bakmayın. AC şarjda maksimum 4-5 saatte şarj oluyor bizim aracımız. Gece uyurken binmediğimiz için 7 kW ile yavaş yavaş şarj ediyoruz sabaha alıyoruz %80 şarj bizi 1 ay idare ediyor.

Evet aracın menzili içten yanmalıya göre az sürekli uzun yol yapıyorsanız ve beklemek sizin için sorunsa anlarım da siz saatlerce şarj istasyonunda bekliyoruz sanıyorsunuz sanırım. Böyle bir durum yok 10 yıl önce çıkmış Renault Zoe gibi arabalarda kalmışsınız siz.

5 yıl sonra batarya falan da değişmiyor. Geçen grupta birisi TOGG'a batarya ömrünü ölçtürmüştü. Sanırım araç 45000 km ama batarya ömrü %97 çıkmıştı. LFP ve NMC bataryalarda batarya ömrü farklı işliyor ama 100000 km bile yapsanız batarya değişmenizi gerektirecek bir durum olması çok zor. Ki çoğu marka uzun yıllar boyunca batarya garantisi veriyor. TOGG'un garantisi 8 yıl ya da 160000 km.

Elektrikli araçların yanma riski falan da fazla değil. İçten yanmalı araçlar daha fazla yanıyor o zaman içten yanmalı araç almayın. Şu anda elektrikli araçlar ciddi bir büyüme içinde ve yanan bir araç olduğunda herkesin ilgisini çekiyor doğal olarak haber kanalları abarta abarta anlatıyor. Elektrikli araçlar da yanıyor ama içten yanmalılara göre daha az. Ki şu anda yanmayan batarya üzerinde çalışıyor Çinliler. Batarya parçalasan dahi yanmayacak şekilde tasarlamaya çalışıyorlar. İleride belki elektrikli araç yangınları ciddi oranda azalacak ama içten yanmalılar için böyle bir durum kabul edersiniz ki olmayacak. Alta bir görsel bırakacağım. Bakalım elektrikli araçlar çok riskli ya.

Geçen yaşadığım şehirde 3 adet içten yanmalı araç yandı. İki tanesi durduk yere diğerinin sebebini bilmiyorum. Ki yaşadığı şehir küçük bir şehir. İçten yanmalı araçlar emin olun elektrikli araçlara göre daha fazla yanıyor.

Elektrikli araçları bu kadar savunma sebebim de saçma sapan bir algı olması. Aslında savunmuyorum gerçekleri savunuyorum. İçten yanmalı araçlara karşı falan değilim TOGG aldık çünkü TOGG fiyatına Polo alma niyetimiz yoktu. Uyurken araç kullanmak isteyenler Polo alabilir şarj derdi yok.

TOGG'un 2025 modelleri ciddi oranda iyileşti. 2023 modeller çok ciddi sorunlara sahip denilebilirdi ama 2025 modellerde çoğu parçaları revize etmiş olsalar ki ciddi sorunlar yok ortada. Ancak yazılım hala berbat. Bu yıl araçlar Almanya'da satışa çıkacak. Muhtemelen yeni Tru.OS 2.0 ile piyasaya sürecekler aracı. Almanya'da kötü bir algı yaratmak istemezler. Ben fazlasıyla ümitliyim yeni yazılımdan. Ha şunu belirteyim Tesla'nın yanına yaklaşamaz yeni yazılımla. TOGG ile Tesla'yı araç gözünde karşılaştırırsak TOGG daha başarılı olabilir ama yazılımı katınca Tesla çok daha başarılı bir araç. Benim tavsiyem T10F'i beklemeniz. Menzili fena değil ve T10X'te bulunan sorunların çoğunluğu olmayacaktır.

TOGG'un diğer sorunu servis. Rezalet diyebileceğimiz bir servisi var. Düzelir elbet ama ne zaman bilemem.

Bence T10F'i bekleyin eylülde satışa çıkaracaklar. Belki temsili olarak satışa çıkarırlar ekim gibi gerçek satışa başlarlar. Beklemek istemiyorsanız TOGG yerine Tesla öneririm bir TOGG kullanıcısı olarak.

Değinmeyi unutmuşum batarya fiyatları sürekli düşüyor. TOGG'un bataryasının fiyatını bilmiyorum çünkü garanti dışında batarya değişimi olmadı diye biliyorum. 8 yıl garantisi var nasıl olsa. Bir araç fiyatı falan da çekmiyorlar. Tahminim aracın maksimum %30-%40'ı değerindedir. İleride çok daha fazla düşecek tabii bu fiyatlar. Siz aracı 10 yılda 100000 km kullanırsanız merak etmeyin batarya değişmeniz çok yüksek ihtimalle gerekmez.

Dosya Ekleri

• Screenshot_179.png
    173 KB · Görüntüleme: 27
Kışın ortasında yolda kalmaya devam edersiniz hocam.

Kışın ortasında yolda kalmaya devam edersiniz hocam.
Sizin gibiler alırsa yolda kalır evet. Biz yolda kalmayı düşünmüyoruz. Kullanmayı biliyoruz aracı. TikTok'u az kullanın. 5 yılda batarya değişmesi gerekiyor lafını 70 yaşındaki ampül kitleden duyuyorum genel olarak. Clio'ya binince kafalar uçuyor galiba. "Ehe ben çeni görecem 2 yıl sonra bataryan degişçek." Böyle bir yorum beklerdim hocam sizden. Kınıyorum lütfen yapmayalım böyle şeyler. 5 yılda bataryanın değişmesi gerektiğine dair kanıt atar mısınız? Ya da ben size binlerce km yapmasına rağmen %90 altına düşmeyen araçların falan haberlerini atayım mı? Bu kadar ciddi paraları verip aracı alanlar cahil bilmiyor siz biliyorsunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…