TOGG alınır mı?

Sizin gibiler alırsa yolda kalır evet. Biz yolda kalmayı düşünmüyoruz. Kullanmayı biliyoruz aracı. TikTok'u az kullanın. 5 yılda batarya değişmesi gerekiyor lafını 70 yaşındaki ampul kitleden duyuyorum genel olarak. Clio'ya binince kafalar uçuyor galiba. "ehe ben çeni göreceğim 2 yıl sonra bataryan değişecek." böyle bir yorum beklerdim hocam sizden. Kınıyorum lütfen yapmayalım böyle şeyler. 5 yılda bataryanın değişmesi gerektiğine dair kanıt atar mısınız? Ya da ben size binlerce km yapmasına rağmen %90 altına düşmeyen araçların falan haberlerini atayım mı?

Evet elektrikli araç yerine Clio'yu tercih ederim.
 
Evet elektrikli araç yerine Clio'yu tercih ederim.
Ne aldığınız umurumda değil. İsterseniz siyah duman atan Polo kullanın beni ilgilendirmez. Para sizin ben sadece yorumumu yaparım. Sizin gibiler de bilmediği konular hakkında sırf yorum yapmak için bir şeyler yazar. 5 yılda batarya değişmiyor. 400000 km falan gidersen belki bataryan ölür. Elektirkli araçlar içten yanmalılara göre daha fazla yanmıyor. 100 km menzilimiz yok ya da şarj için saatlerce beklemiyoruz. Geçen Bolu'ya gittim gitmeden önce aracı gece şarja bıraktım %100 şarja yola çıktım. Bolu'ya vardığımda şarj %24'e düşmüştü toplam 270 km civarı yol yaptık. Klima açık gittik ve 120 km/h ortalama hızımız vardı. Highway'da aracı şarja takıp AVM'ye girdik. Sanırım 50-55 dakikada %100 şarj olmuştu. Ne kadar ciddi bir süre. Aracı orada bırakıp yürüyerek mi dönsek diye düşündük biliyor musunuz. O kadar vahimdi yani saatlerce zaman geçmek bilmedi yahu.

Clio daha iyidir sizin için araç kullanabiliyorsanız. Vın vın sesler çıkartıyor. 😀 Yokuşta çok duyarsınız bu sesi. Klima da açtı mı ne biçim çıkar o bayılardan. Kasisten geçerken falan vücudunuzu sizin yerinize esnetir. Bayılıyorum bu arabaya. Clio kötülemek gibi oldu da genelde elektrikli araca karşı arkadaşlara bakıyorum da güldürüyorlar. Hadi iyi bir içten yanmalı araca sahip olsan neyse. Şundan da eminim bir kere bile elektrikli araç sürmediniz. Belki yolcu koltuğuna bile oturmadınız ki bu gayet normal çok fazla elektrikli araç yok ülkemizde. Yani o yüzden gerçeği yansıtmayan eleştirleri sosyal medya platformundaki ampül dayılarla tartışın. Ya da söylediklerinizi kanıtlayın. Ben kanıtlayabilirim ama siz yapamazsınız.

Elektrikli araç alıp almamak kişinin kendi kararı. Almayanın elbet sebepleri vardır sürekli uzun yola çıkıyordur, evde şarj imkanı yoktur anlarım. Ki bunlar varsa bile gelecek görmeyebilir yine anlarım. Ancak az araştırıp yorum yaparsanız daha iyi olur. Benzinli araba benzinle gider tarzında bir yorumla yukarıdaki Clio binmeyi tercih eden arkadaşın yorumu aynı saçmalıkta.
 
Polo Kara duman big 1.6 TDI tatından yenmez.
Değil mi. Eski arabamız da 1.6 TDI motor kullanıyordu. Rölanti sesi falan süperdi. Yalıtım desen yoktu. Eski aracımızla ankaraya gidip gelmek 600 TL tutuyordu TOGG ile 150 TL civarında gidip geldik. Toplam 120 km olması lazım. Ha evden şarj ettik tabii. Eski aracımıza göre TOGG'u kıyaslarsak 1 ton daha ağır, 120 beygir daha fazla motor gücüne sahip, kat kat daha konforlu, ve çok daha sağlam. Böyle bir aracın 400 TL daha ucuza gitmesi bizim hoşumuza gidiyor. Sizin gitmeyebilir.

Polo Kara duman big 1.6 TDI tatından yenmez.

Arabanız kaçta limotore giriyor 190km hızdamı 😅
Biz çok şehir dışına çıkmıyoruz. Çıktığımızda gideceğimiz yer için kullandığımız yolda zaten 160-170 km/h üstüne çıkamıyoruz, yol müsait olmuyor. Limitöre çok yaklaşmadık bile. Limitör 185'de devreye giriyor. Ama inan ki umurumuzda dahi değil.
 
Değil mi? Eski arabamız da 1.6 TDI motor kullanıyordu. Rölanti sesi falan süperdi. Yalıtım desen yoktu. Eski aracımızla Ankara'ya gidip gelmek 600 TL tutuyordu TOGG ile 150 TL civarında gidip geldik. Toplam 120 km olması lazım. Ha evden şarj ettik tabii. Eski aracımıza göre TOGG'u kıyaslarsak 1 ton daha ağır, 120 beygir daha fazla motor gücüne sahip, kat kat daha konforlu, ve çok daha sağlam. Böyle bir aracın 400 TL daha ucuza gitmesi bizim hoşumuza gidiyor. Sizin gitmeyebilir.

Biz çok şehir dışına çıkmıyoruz. Çıktığımızda gideceğimiz yer için kullandığımız yolda zaten 160-170 km/h üstüne çıkamıyoruz, yol müsait olmuyor. Limitöre çok yaklaşmadık bile. Limitör 185'te devreye giriyor. Ama inan ki umurumuzda dahi değil.

Çıkamıyorsunuz değil mi yoksa pilli arabanızın şarj i biter klima açabiliyor musunuz 🤠

Evden aşıya kablo uzatıyorsunuz değil mi sadece şarj için bir de herbir özellik için şarj yiyen arabalarınız çok komik.
 
Çıkamıyorsunuz değil mi yoksa pilli arabanızın şarj i biter klima açabiliyor musunuz 🤠
Yorumumu okumamışın galiba. Yukarıda 260 km yolu 120 km/h ortalama hızda ve klima açık şekilde gittimizde %20 üstünde pilin kaldığını belirtmiştim. 150 km/h üstü gidersek ve klima da açık olursa maksimum 220-250 arası menzil sunardı tahminimce. Biliyor musun bu da umurumda değil. 😀 İstasyonda durur 20-25 dakikada bi' 200 km daha götürecek enerjiyi alır yola devam ederim.

Evden aşıya kablo uzatıyorsunuz değil mi sadece şarj için bir de herbir özellik için şarj yiyen arabalarınız çok komik.
Geçen arabayı temizlerken ne kadar şarj harcayacak diye klimayı fulledim. TOGG'un sağlam kliması var ha bağımsız bir sistem var içten yanmalılar gibi değil. Bir buçuk saatte sadece %2 şarj yedi. Otoda açsaydım belki %1 bile yemeyecekti. 2-3 gün önce de otoparkta aracı park ettiğimiz yeri temizledim temizlerken ışık olsun diye uzunları açtım. Bak sen şu işe %1 şarj bile gitmedi. Yok aşağı kablo falan da uzatmıyoruz. Duvar tipi şarj aletimiz var gece takıyoruz sabah geri şarjdan çekiyoruz bitti. Bir de sigorta kutusunda normal prizimiz var. Direkt garajdan aracı temizliyorum vallahi çok güzel oluyor.
 
Elektirkli süpürge olur, araba olmaz. Tırım tırım şarj yeri ara, yolda kaldan ne itekleyebiliyon ne de yoldan yakıt alabiliyon, hiçbir zaman vaat edilen menzilleri sunamıyor, kış oldu mu ,100 kilometre yaz zaten, uzun süre yüksek hız gittiğin zaman uyarı veriyor.
Elektiirkli araç şehir içi dur kalk trafikte mantıklı olabilir ama genel kullanımda hiç mantıklı değil. Elektirikliden anca evin ikinci aracı olur.
Bir de işin zevk kısmı var, orası çok ayrı.

Ha bir de balkona çık ve 10 araçtan kaç tanesinin elektrikli oldugunu söyle bana.
 
Son düzenleme:
Elektrikli araçları şu dönemde almayı mantıklı görmüyorum. Yani TOGG tasarım olarak çok iyi ama yazılım ve teknoloji anlamında Tesla'nın gerisinde. Tesla tamam teknoloji ve statü olarak çok üstünde ama ben bir arabanın güzel görünmesi tarafındayım kişisel görüşürüm bu ama Tesla'nın güzel gözüktüğünü söyleyemem ki bir çok kişi bunu düşünüyor ama tamamen kişisel bir mesele. Benzinli almak çok daha mantıklı.
 
Elektirkli süpürge olur, araba olmaz. Tırım tırım şarj yeri ara, yolda kaldan ne itekleyebiliyon ne de yoldan yakıt alabiliyon, hiçbir zaman vaat edilen menzilleri sunamıyor, kış oldu mu ,100 kilometre yaz zaten, uzun süre yüksek hız gittiğin zaman uyarı veriyor.
Elektiirkli araç şehir içi dur kalk trafikte mantıklı olabilir ama genel kullanımda hiç mantıklı değil. Elektirikliden anca evin ikinci aracı olur.
Bir de işin zevk kısmı var, orası çok ayrı.
Sarj yeri aramiyoruz uygulamalarda dolu mu degil mi gosteriyor. Yolda da kalmazsin planli hareket etmeyi biliyorsan. Kis geldiginde menzil kaybi isi pompasi olan araclarda onemsenmeyecek seviyede. Belki 30 km falan dusuyor menzilin. TOGG'da isi pompasi yok. Onun yerine daha buyuk bir batarya kullaniliyor. Zevk isine gelirsek 2300 kg aracin 0'dan 100'e ulasmasinin 7 saniye surmesi benim icin yeterli zevki veriyor. Zevk isini konusacaksak Clio, Passat ya da kara duman atan Polo ile maalesef o is olmaz. Ha dersin ben de Type R gibi araclar var onlarin zevkini vermiyor tamam anlarim. Ama su zevk isinden bahseden kisilerin cogunlugu 0'dan 100'e 8 saniyede falan ulasan araclara biniyor.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı