TOGG haberlerde yerli ve milli üretim olarak gösteriliyor cidden öyle mi? Ülkeye bir kazanç sağlayacak mı?
Tesla Çin'de üretiliyor, hiçbir Amerika'li diyor mu bu Çin otomobili üretilmesinBizim toplum eğitilmez, bu topluma laf anlatılmaz. Zaman ve enerji kaybı.
"Yerli ve milli" diye pazarlamaya çalışmak duygu sömürüsüdür, insanlar yabancı markalardan örnek verip "Bak bu da %100 Alman değil ama Almanlar şikayetçi değil" diyor ama bu arabalar zaten "Yerli ve milli Alman aracı" diye pazarlanmıyor.
Ülkemizde iyi kötü bir tane araba fabrikamız var. Bugün pahalı bir araç yarın ucuz bir araç piyasaya sürülebilir. Bir tane fabrika kurduk. Herkes akıl hocası çıktı. Daha önce neden kurmadılar.
TOGG'un Smart. İx ile ortaklığı bulunuyor, Smart. İx Alman bir yazılım firması. Genellikle yapay zeka ile ilgileniyorlar.
Sadece Alman teknoloji şirketi ile değil, Türk yazılım şirketi Etiya ile de stratejik ortaklık kuruldu.
Aradaki ayrım şu: %100 yerli yapabilecek ülkeler var (gelişmiş ülkeler) bir de bunu yapamayacağını bile bile neredeyse hiçbir kritik parçası yerli olmayan bir arabayı %100 yerli diye pazarlayanlar var.%51 yerli, %100 milli. Dünyada hiçbir otomobil %100 yerli olmamıştır. Zamanla yerlilik oranı artacaktır. Bir yeren başlamak lazım. %10 yerli bile olsa sorun olmazdı.
Evladım, güzel dostum, güzel kardeşim, araç yazılımının mülki hakkı Türkiye'de, yabancı mühendisler katkı veriyor diye yazılım yabancıların olmuyor. Galatasaray'da yabancı oyuncular var ama Türk takımıdır. Aptala anlatır gibi anlatıyorum artık.Evet, ancak cevap verdiğim kişi yazılımı %100 yerli dediği için yabancı şirket örneği verdim.
Evladım, güzel dostum, güzel kardeşim, araç yazılımının mülki hakkı Türkiye'de, yabancı mühendisler katkı veriyor diye yazılım yabancıların olmuyor. Galatasaray'da yabancı oyuncular var ama Türk takı mıdır? Aptala anlatır gibi anlatıyorum artık.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.