Çözüldü TOGG yerli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
TOGG haberlerde yerli ve milli üretim olarak gösteriliyor cidden öyle mi? Ülkeye bir kazanç sağlayacak mı?

%51'i yerli, araba yerli ve milli diye pazarlandığı için millet arabayı yerli sanıyor. %100 Türk olmasına da gerek yok zaten, kaliteli olsun yeter.
Tesla Çin'de üretiliyor, hiçbir Amerika'li diyor mu bu Çin otomobili üretilmesin :D Bizim toplum eğitilmez, bu topluma laf anlatılmaz. Zaman ve enerji kaybı.

"Yerli ve milli" diye pazarlamaya çalışmak duygu sömürüsüdür, insanlar yabancı markalardan örnek verip "Bak bu da %100 Alman değil ama Almanlar şikayetçi değil" diyor ama bu arabalar zaten "Yerli ve milli Alman aracı" diye pazarlanmıyor.

Evet, bu topluma laf anlatılmıyor ne yazık ki.

Ülkemizde iyi kötü bir tane araba fabrikamız var. Bugün pahalı bir araç yarın ucuz bir araç piyasaya sürülebilir. Bir tane fabrika kurduk. Herkes akıl hocası çıktı. Daha önce neden kurmadılar.

Bir tane mi araba fabrikası var? Onlarca araba üretiliyor ülkemizde. Mercedes Benz Hoşdere'de 25 yıldır üretim yapıyor. Marka bizim değil ancak o fabrikalardan da büyük paralar kazanıyoruz. Para için olmasa kim yapar zaten.

%52 yerli bildiğim kadarı ile. Sanırım bu oran genel olarak Mercedes Benz veya BMW'yi geçiyor yerlilik oranı olarak. Yanlışım da olabilir fakat hiç bir araba %100 yerli değil.

%51 yerli, %100 milli. Dünyada hiçbir otomobil %100 yerli olmamıştır. Zamanla yerlilik oranı artacaktır. Bir yeren başlamak lazım. %10 yerli bile olsa sorun olmazdı.
Aradaki ayrım şu: %100 yerli yapabilecek ülkeler var (gelişmiş ülkeler) bir de bunu yapamayacağını bile bile neredeyse hiçbir kritik parçası yerli olmayan bir arabayı %100 yerli diye pazarlayanlar var.

Evet, ancak cevap verdiğim kişi yazılımı %100 yerli dediği için yabancı şirket örneği verdim.
Evladım, güzel dostum, güzel kardeşim, araç yazılımının mülki hakkı Türkiye'de, yabancı mühendisler katkı veriyor diye yazılım yabancıların olmuyor. Galatasaray'da yabancı oyuncular var ama Türk takımıdır. Aptala anlatır gibi anlatıyorum artık.

Evladım, güzel dostum, güzel kardeşim, araç yazılımının mülki hakkı Türkiye'de, yabancı mühendisler katkı veriyor diye yazılım yabancıların olmuyor. Galatasaray'da yabancı oyuncular var ama Türk takı mıdır? Aptala anlatır gibi anlatıyorum artık.

Hiçbir mesajımda yazılım yabancıların demedim 😀. Her ne kullanıyorsan bırak, kafa yapmış belli ki. Yazılım %100 Türklerin dediğin için %100 Türklere ait olmadığını gösterdim sadece, mala anlatır gibi anlatmak lazım demek ki. Araba için Çin, İngiltere, Almanya ve İtalya gibi ülkelerle beraber çalışıp onlardan malzeme ithal ediyoruz, çok garip bir yerlilik. Marka bize ait dedim zaten, sonuçta marka bizim isterlerse arabayı %1 yerli yapsınlar ne fark eder?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı