Çözüldü TOGG yerli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
TOGG haberlerde yerli ve milli üretim olarak gösteriliyor cidden öyle mi? Ülkeye bir kazanç sağlayacak mı?

%51'i yerli, araba yerli ve milli diye pazarlandığı için millet arabayı yerli sanıyor. %100 Türk olmasına da gerek yok zaten, kaliteli olsun yeter.
İlk modelinin satışa sunulacağı Mart 2023'e kadar yapılan toplam yatırım 1.8 milyar euro'yu bulacak. 15 yıl sonunda ise toplam yatırım tutarı 3.5 milyar euro'ya kadar çıkacak.

Alman Volkswagen'in elektrikli araç üretimi ve otonom sürüş teknolojilerine 2025'e kadar ayırdığı kaynak 73 milyar euro

Gidip de karşılaştırma yapmak ayıp olur haliyle… 😂
İhracat yapılacak mı? Sanmıyorum. İhracat yapacaksan dünya çapında distribütör, servis ve bayi ağı kuracaksın. Zarar ederlerse kapatmasınlar diye destek atacaksın. Kolay mı sandın?

Örnekleri var. Bu işin kralı Çin'in yanı sıra Hindistan ve Rusya da global otomobil üretmeyi denedi. Devlet sübvanse etti. Dünya pazarlarında hiçbir başarı sağlayamadılar.

Devlet bankaları özel faizli kredi vereceklermiş 😂 asgari ücretle TOGG alacağını sanan dayılar bogg alırsınız. Seçim ayağına şişirilen bir balon ☺️ araca lafım yok umarım daha iyisini yaparlar ama mevzu araba değil siyaset olmuş. Sanarsın tüm dünya oturmuş bizim TOGG'u bekliyor 😂😂

@CeyhunCeyyy
Motor: Bosch.
Batarya: Çin.
Tasarım: İtalya.
Bu firmalar araç başına ne kadar para kazanacak çok merak ediyorum. He bu adamlar ödemeyi TL almıyorlar döviz alıyorlar 😂
Reklam ve siyaset: Akp 😂
tamam en muhalafet sensin rahatla artık.

Yerlilik kavramı, tüm mekanik ve elektronik parçaların Türkiye sınırları içinde üretilmesi ise, elbette böyle bir şey söz konusu değil. Fakat arabanın motor ve bataryası hariç geri kalan donanımının Türkiye sınırları içinde anlaşmalı firmalar ile üretildiğini (bunun içinde Türkiye'de hizmet veren yabancı firmalarda dahil) biliyoruz. Bu açıdan bakıldığı zaman Yerli ve Milli bir girişim, üretim olarakta Yerli diyebileceğimiz bir oranda. İlerleyen zamanlarda bu yerlilik oranı bence arttırılmalı. Özellikle kilit özellikteki motor ya da batarya için.

İlk modelinin satışa sunulacağı Mart 2023'e kadar yapılan toplam yatırım 1.8 milyar euro'yu bulacak. 15 yıl sonunda ise toplam yatırım tutarı 3.5 milyar euro'ya kadar çıkacak.

Alman Volkswagen'in elektrikli araç üretimi ve otonom sürüş teknolojilerine 2025'e kadar ayırdığı kaynak 73 milyar euro

Gidip de karşılaştırma yapmak ayıp olur haliyle… 😂
İhracat yapılacak mı? Sanmıyorum. İhracat yapacaksan dünya çapında distribütör, servis ve bayi ağı kuracaksın. Zarar ederlerse kapatmasınlar diye destek atacaksın. Kolay mı sandın?

Örnekleri var. Bu işin kralı Çin'in yanı sıra Hindistan ve Rusya da global otomobil üretmeyi denedi. Devlet sübvanse etti. Dünya pazarlarında hiçbir başarı sağlayamadılar.

Devlet bankaları özel faizli kredi vereceklermiş 😂 asgari ücretle TOGG alacağını sanan dayılar bogg alırsınız. Seçim ayağına şişirilen bir balon ☺️ araca lafım yok umarım daha iyisini yaparlar ama mevzu araba değil siyaset olmuş. Sanarsın tüm dünya oturmuş bizim TOGG'u bekliyor 😂😂

@CeyhunCeyyy
Motor: Bosch.
Batarya: Çin.
Tasarım: İtalya.
Bu firmalar araç başına ne kadar para kazanacak çok merak ediyorum. He bu adamlar ödemeyi TL almıyorlar döviz alıyorlar 😂
Reklam ve siyaset: Akp 😂

Teşekkürler açıkladığın için :)

Hacı Allah aşkına şu adama cevap verme, yemin ederim kafam ağrıdı dünden beridir.

Duvara anlatsan olayı kavrar ama bu kavramaz bu konuya artık cevap yazmayacağım şu entery'den sonra.
Çıldıracağım verdiği yanıta bak offf ağır cahillik seziyorum abi parça satın alıp başka ülkeye vergi ödeniyorsa o bir ithal üründür bunu ne zaman anlayacaklar AĞPSDXÜĞASPDÜĞASDPÜĞQWPEQWĞEP
Ya sen çok boş bir çocuksun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı