TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım

Umarım yerli otomobile özel vergiler vs. düşürülür de ülkemizde üretilen arabayı ülkemizin vatandaşı rahat rahat alabilir.

Bunun vergisini düşürmezler diğer araçların vergisini arttırırlar. Vestel nasıl vergi arttırma talebinde bulunduysa bunlar da bulunur.

Çok fazla pahalı olacağını düşünüyorum ki zaten öyle olacak. Tesla almak daha mantıklı.
Sınıfında en çok satan rakibiyle benzer fiyata sahip olur. O yüzden insanlar tercih etmez diye düşünüyorum. Görünen köy kılavuz istemez. Mesela Passat'ın fiyatları yok etmesi gibi...

Umarım yerli otomobile özel vergiler vs. düşürülür de ülkemizde üretilen arabayı ülkemizin vatandaşı rahat rahat alabilir.
Öyle bir şey kanunen yapılamaz. Hem rekabet kanunu hem de gümrük birliğinin bağlayıcı maddeleri buna engel oluyor. Muhtemelen belirli Wattın altındaki elektrikli arabaların vergilerini düşürecekler ve Togg'un bazı modelleri de bunun içinde kalacak + Kamu bankaları üzerinden de düşük faizli kredi vereceklerdir.

Togg hiç bir zaman herkesin alabilceği ucuz bir araba olmayacak. Bu aracın amacı Avrupa Piyasasında oluşmaya başlayan elektrikli araç furyası ile rekabete girmek. Öncelik Türkiye değil yani.

Volkswagen halk arabası demektir. Yaptıkları da buna örnektir. Biz fiyatı 200k üstü olan bir arabayı halka nasıl pazarlarız? Pazarlamayı geç nasıl al diyebiliriz. Belli bir kitlenin övmesi, denemesi, üretiyoruz işte demesi için yapılacaksa halka verilen bu kadar gaz niyedir? Gördükçe üzülüyorum açıkçası. Kendi katkılarımızla üretilen şeyi alamayacağımız için. Acı gerçekler.

Bunun lansmanı yapılmadan önce tasarımını yapan yabancı şirket kil model ile aerodinamik testlerini yapmamış mı? Hala neyin testi bu?

O testler kil modelle de yapılırlar. Ve son hali ile tekrarlanırlar. Ardından gross olmayan tasarım değişiklikleri olur. Tüm firmalar bu işi bu şekilde yapar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı