TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım

Çıktığı zaman ucuz araba alma hayalini kurarak bu arabaları bekleyenlerin fiyatı öğrenince tepkisini merak ediyorum. Kabul edilebilir menzil sunan versiyonundaki sadece bataryanın %60 ÖTV + %18 KDV'li fiyatı, baz paket Corolla kadar çünkü. :D
Yerli lafını duyanın devreleri atıyor hocam, anlamıyorlar ki yerli olmanın dış alım ve 9 Lira dolar gerçeğini değiştirmediğini.
Ben şahsen 400-500 bandını şu an gerçekçi buluyorum, hem gelir gider dengesi açısından hem de vaatleri açısından en makul aralık.
 
Ben şahsen 400-500 bandını şu an gerçekçi buluyorum, hem gelir gider dengesi açısından hem de vaatleri açısından en makul aralık.
Sadece batarya paketinin vergilerle olan satış fiyatı ilk dediğinin yarısından fazla. :D İlk açıklandığı zaman daha düşük döviz kuru ve ÖTV oranıyla bile 350-400 bin TL civarında olabilirdi, bunun üstüne kur farkını ve yeni ÖTV matrahlarını düşünürsen... Neyse vazgeçtim, düşünme. :D

Döviz farkından dolayı ithal maliyet kalemleri %65-70 kadar daha yüksek durumda şu anda. "Toplam üretim maliyeti" bu geçen 3 yılda %55 civarında yükselmiş oldu ithal edilen parçalar nedeniyle. Bunun da üstüne o dönemde o motor gücündeki elektrikli araç ÖTV'si %15 iken şu anda %60. Yarın satışı yapılabilecek olsa düşük menzilli olan versiyonun giriş donanımı bile 500 bin TL'ye satılamaz.
 
Son düzenleme:
Araç gayet güzel ve şık performans kalite yalıtım vs o konular ileride belli olacak ama fiyattan bağımsız düşünürsem tasarımı çok güzel bana kalırsa.
Tabii fiyatları duyuncaya kadar.
 
Acaba ne zaman çıkacak?
Eğer önü kesilip sonu Henrik Fisker gibi olmazsa ilk "açık beta" modeller 22 sonunda banttan iner, 23'te "release 1.0"lar çıkar, bence asıl alınabilecek "release 2.0"lar da 24'te çıkar. Şu ana kadarki gidişleri fena değil, içlerindeki vizyonunu kaybetmiş yaşlılardan da kurtuldular.
 
@The Man From E.A.R.T.H., anlıyorum ancak fiyatı pahalı olur. Bu araba tercih edilmez diye düşünüyorum.
İnsanlardaki içten yanmalı kafası değiştiğinde tutacağını düşünüyorum ben, çünkü benim beklemediğim 600 gibi pahalı bir rakamdan bile satsalar araçta sorun olmadığı sürece o araç için yine ucuz o fiyat göreceli olarak. Piyasadaki mevcut EV'lerin fiyatlarına bakarsan saçma sapan fiyatlandırmalar görürsün, direksiyon derinlik ayarı olmayan araca 450-500 fiyat biçiyorlar, boyut ve menzil gibi şeylere değinmiyorum bile. Öte yandan mesela kalite ve menzil olarak muadil kabul edebileceğimiz Herbert Diess'in gözbebeği var, 600'ün bir kuruş aşağısına bulunamıyor ve SUV bile değil. Audi, Ford ve Mercedes'in SUV kategorisine giren en ucuzları bile 1 milyonun üstünde (ve bu grubun içinde A serisi de var). Pahalı olarak nitelendirebileceğimiz fiyatta bile bu aracın tek rakipleri Kona E ve Mokka E kalıyor ki ikisi de bu araçla aynı segment bile değil.
Hatta içten yanmalılarda da durum pek iyiye gidiyor denemez, her yerden gelen şişme ve tedarik sorunu sağolsun gayet sıradan bir C-SUV bile 400 üstü fiyatları görmüş, sıfırlardaki stoktan dolayı ikinci elde de fiyatlar ölü durumda. Sıfırı 430'dan başlayan otomatik Kuga'nın 2020 model ikinci eline 425 istiyorlar ve satıyorlar da, çünkü stok yok. 430'u basıp alayım desen alamazsın yani.

Uzun lafın kısası :D bu araç olursa ve saçmalayıp Taycan fiyatına koymak gibi saçmalamalarda bulunmazlarsa alıcısı elbet olacaktır, özellikle içten yanmalılardan geçiş yapacak insanların bakış açısından baktığımız zaman fiyatı pahalı olsa bile kendi fiyatında rakipsiz olacak. (Tabii ki bunların hepsinin ön şartı belli bir kalite seviyesinin üstünde olması. Eğer gidip de ZS kalitesinde yaparlarsa ben de almam, zaten yanmalı motor seviyorum :))
 

Yeni konular

Geri
Yukarı