Tomahawk Max ve ARGB

goldenRays'

Megapat
Herkese merhaba ben galiba bir hata yaptım. Yeni bir sistem topluyorum İnternet'ten parça parça sipariş ettim. Bugün anakart ve kasam geldi. Şimdi benim anakartım B450 Tomahawk Max ve kasam Gamepower warcy ve ARGB.
Galiba Tomahawk Max'te ARGB desteği yok. Ben şimdi kasamı kontrol edemeyecek miyim Mystic Light programı ile? 1000 TL'lik anakartta ARGB desteği olmaması ilginç. Ben var diye biliyorum birkaç yabancı sitelerden ve videolardan Tomahawk Max ile Mystic Light uygulaması sayesinde kontrol edilebiliyordu. Nasıl yapıyorlar hiç fikrim yok.
Tomahawk Max'i iade edip B450F mi alsam onda vardı galiba.
Ne önerirsiniz? Ne yapayım? Şu an çıkmazdayım bir yardım edin lütfen.

Herkese merhaba ben galiba bir hata yaptım. Yeni bir sistem topluyorum İnternet'ten parça parça sipariş ettim. Bugün anakart ve kasam geldi. Şimdi benim anakartım B450 Tomahawk Max ve kasam Gamepower warcy ve ARGB.
Galiba Tomahawk Max'te ARGB desteği yok. Ben şimdi kasamı kontrol edemeyecek miyim Mystic Light programı ile? 1000 TL'lik anakartta ARGB desteği olmaması ilginç. Ben var diye biliyorum birkaç yabancı sitelerden ve videolardan Tomahawk Max ile Mystic Light uygulaması sayesinde kontrol edilebiliyordu. Nasıl yapıyorlar hiç fikrim yok.
Tomahawk Max'i iade edip B450F mi alsam onda vardı galiba.
Ne önerirsiniz? Ne yapayım? Şu an çıkmazdayım bir yardım edin lütfen.

Bana kalırsa ikisi de değil direk Gigabyte Aorus X570 aralarında 200 TL fiyat farkı var ama değer.

Aorus X570 Elite modeli bile 1900-2000TL o kadar bütçem yok maalesef.

O konuya baktım ama maalesef çözüme ulaşılmıyor.

Son düzenleme:
Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin beni ama bildiğim kadarıyla adreslenebilir rgb için 5v 3pin connectore ihtiyacın var ve o tomahawk max’ta yok. Bunun için genelde kasayla birlikte kontrolu saglamak için controller verirler. Pwm girişinden fan hızını, kumandadan da ışıkları ayarlayabilirsin.Yani bi argb kontrolle sorununu çözebilirsin sanırım.
Anakart değiştirmek istersen de 200-300tl farkla Msi b450 pro carbon ac veya
Asus tuf gaming b550 plus bakabilirsin

Hocam aklıma bu geldi.

Kasanın içinden bu ürünün birebir benzeri çıkıyor. Şimdi ama bu ürünü anakarta bağlamız gerekiyor yanlışsam düzeltin. Anakartta 4 pin var. Fakat üründe 3 pinli. Yani olmuyor bildiğim kadarıyla. Acaba ben bir şeyi yanlış mı biliyorum.
Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin beni ama bildiğim kadarıyla adreslenebilir rgb için 5v 3pin connectore ihtiyacın var ve o tomahawk max’ta yok. Bunun için genelde kasayla birlikte kontrolu saglamak için controller verirler. Pwm girişinden fan hızını, kumandadan da ışıkları ayarlayabilirsin.Yani bi argb kontrolle sorununu çözebilirsin sanırım.
Anakart değiştirmek istersen de 200-300tl farkla Msi b450 pro carbon ac veya
Asus tuf gaming b550 plus bakabilirsin
Öncelikle mesajınız için teşekkürler.
Dediğiniz gibi içinden kontrolcü çıkıyor ama işte o kontrolcüyü anakarta bağlamak için 3 pinli bir giriş gerekiyor.Benim anakartım 4 pinli.Ve fanlar molex olduğu için fan hızı ayarlanmıyor son hızda ve sessiz çalışıyor.Benim tek istediğim msi mystic light uygulamasını kullanalarak renkleri kombine etmek.Galiba anakart değiştireceğim bilmiyorum.Bu arada yarın büyük ihtimalle montajı yapılacak.O zaman bi sonuç alırsam buraya yazarım.Öğrenmek için konuyu takipte kalabilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam bunlar bağımsız olarak çalışabilirler. Anakart üzerinden de çalışabilir. Kasada benzeri varsa kullanabilirsiniz. Kumanda ile ayar yapılabilir.

Mesela bunların anakarta bağlanmayan tipleride var. MSI modeli PC ile çalışabilir. Belki kasa ile gelen çalışmayabilir. Yanımda PC olmadığı için detaylı açıp bakamıyorum.

Hocam bunlar bağımsız olarak çalışabilirler. Anakart üzerinden de çalışabilir. Kasada benzeri varsa kullanabilirsiniz. Kumanda ile ayar yapılabilir.

Peki sadece kumanda ile mi oluyor.Msi mystic light uygulaması üzerinden kontrol edebilir miyim ? Eğer edersem sorunum çözülür.
Mesela bunların anakarta bağlanmayan tipleride var. MSI modeli PC ile çalışabilir. Belki kasa ile gelen çalışmayabilir. Yanımda PC olmadığı için detaylı açıp bakamıyorum.
Anladım teşekkür ederim.Yarın montaj olacak galiba.O zaman kesin sonuca ulaşırım ve size haber veririm.Sonucu öğrenmek için konuyu takipte kalabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı