Çözüldü Tomahawk Z370 Logo Ekranında Kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sebo1

Yoctopat
Daha fazla  
1 haftadır evde değildim ve geldiğimde bilgisayarım açılmadı. MSI Tomahawk Z370 anakart kullanıyorum. BIOS menüsüne girip ayar değiştirip çıkabiliyorum ancak bilgisayar açılmıyor, bu şekilde logo ekranında kalıyor. Logo ekranına gelmesi de uzun sürüyor.

IMG_20210728_230209.jpg

Flash bellek ile SSD'yi formatlamak istedim sorun SSD kaynaklı olabilir diye ancak boot menüsü uzun sürede açılıyor, 2-3 dakika sürüyor ve flashı seçtiğimde donup kalıyor bu şekilde:

IMG_20210728_230504.jpg

BIOS da güncelledim ama sorun düzelmedi. Aynı şekilde BIOS'u default ayarlara çektim, yine olmadı. SSD'yi çıkarıp taktım, ekran kartını çıkarıp taktım, kasayı temizledim ama düzelmedi. Acaba sorun nerede?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows göçmüş gözüküyor. Boot seçeneklerinde Boot Manager'i göremedim. Fakat kurulum da ilerlemiyor. Disk de zarar görmüş olabilir.
Bir de kasadaki statik elektriği boşaltmayı deneyin. PSU kablosunu çıkartın. Güç düğmesine 30 saniye kadar basılı tutun. 5-6 kez de basıp çekin. Sonra kendiniz gidip toprağa dokunun nötrlenin ardından gelip kasanın metal kısımlarına dokunup statik elektriği üzerinize alın kasada kaldıysa :D Sonra kabloyu takıp çalıştırmayı deneyin.

Tamamdır hocam. PC'yi kapatın ve anakart üzerinden bağlayıp deneyin. İşlemci modeli nedir?

Yaptım ancak arada bir mavi ışık geldi sadece ama yine siyah ekrandı. Tekrar ekran kartına bağladım siyah ancak del tuşuna basınca BIOS'a girebiliyorum onun harici siyah. Acaba SSD mi bozuldu Windows mu bozuldu? İşlemcim i5 8600K.

Bir de kasadaki statik elektriği boşaltmayı deneyin. PSU kablosunu çıkartın. Güç düğmesine 30 saniye kadar basılı tutun. 5-6 kez de basıp çekin. Sonra kendiniz gidip toprağa dokunun nötrlenin ardından gelip kasanın metal kısımlarına dokunup statik elektriği üzerinize alın kasada kaldıysa :D Sonra kabloyu takıp çalıştırmayı deneyin.
Az önce zaten fişten çekip 15 dakika beklenildi. 15 dakikada atar.

Yaptım ancak arada bir mavi ışık geldi sadece ama yine siyah ekrandı. Tekrar ekran kartına bağladım siyah ancak del tuşuna basınca BIOS'a girebiliyorum onun harici siyah. Acaba SSD mi bozuldu Windows mu bozuldu? İşlemcim i5 8600K.

Sen evde yokken takılı mıydı fişleri? Takılıysa elektrik Windows'u bozmuş olabilir.

Windows göçmüş gözüküyor. Boot seçeneklerinde Boot Manager'i göremedim. Fakat kurulum da ilerlemiyor. Disk de zarar görmüş olabilir.

Çözüm
Sen evde yokken takılı mıydı fişleri? Takılıysa elektrik Windows'u bozmuş olabilir.

Fişler takılıyda ancak prizin anahtarından kapatmıştım yani herhangi bir elektrik gelmiyordu.
Windows göçmüş gözüküyor. Boot seçeneklerinde boot Manager'i göremedim. Fakat kurulum da ilerlemiyor. Disk de zarar görmüş olabilir.

Yarın yeni bir SSD alıp deneyeceğim. Ama flashı da açamıyorum boot yapmak için. Flasha girmek istediğimde donuyor ve yanıt vermiyor bir daha.

Fişler takılıyda ancak prizin anahtarından kapatmıştım yani herhangi bir elektrik gelmiyordu.

Yarın yeni bir SSD alıp deneyeceğim. Ama flashı da açamıyorum boot yapmak için. Flasha girmek istediğimde donuyor ve yanıt vermiyor bir daha.
Tamamdır hocam. Duruma göre yazarsınız.

Tamamdır yazacağım teşekkür ederim.
Tamamdır hocam. Duruma göre yazarsınız.

Bugün SSD elime ulaştı ve sorun halloldu. SSD nedeni bilinmez bir şekilde bozulmuş. 1 hafta açmamıştım bilgisayarı ve parça bozulmuş ilginç bir olay. Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Tamamdır yazacağım teşekkür ederim.

Bugün SSD elime ulaştı ve sorun halloldu. SSD nedeni bilinmez bir şekilde bozulmuş. 1 hafta açmamıştım bilgisayarı ve parça bozulmuş ilginç bir olay. Yardımlarınız için teşekkürler.
Tamamdır hocam. Hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı