Çözüldü Tomahawk Z370 Logo Ekranında Kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sebo1

Yoctopat
Daha fazla  
1 haftadır evde değildim ve geldiğimde bilgisayarım açılmadı. MSI Tomahawk Z370 anakart kullanıyorum. BIOS menüsüne girip ayar değiştirip çıkabiliyorum ancak bilgisayar açılmıyor, bu şekilde logo ekranında kalıyor. Logo ekranına gelmesi de uzun sürüyor.

IMG_20210728_230209.jpg

Flash bellek ile SSD'yi formatlamak istedim sorun SSD kaynaklı olabilir diye ancak boot menüsü uzun sürede açılıyor, 2-3 dakika sürüyor ve flashı seçtiğimde donup kalıyor bu şekilde:

IMG_20210728_230504.jpg

BIOS da güncelledim ama sorun düzelmedi. Aynı şekilde BIOS'u default ayarlara çektim, yine olmadı. SSD'yi çıkarıp taktım, ekran kartını çıkarıp taktım, kasayı temizledim ama düzelmedi. Acaba sorun nerede?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows göçmüş gözüküyor. Boot seçeneklerinde Boot Manager'i göremedim. Fakat kurulum da ilerlemiyor. Disk de zarar görmüş olabilir.
RAM'leri de kontrol edin. Çift ise tek olarak deneyin.

Temiz kurulum yapmayı denediniz mi? İlerleme oluyor mu?

Bir şey yapamıyorum sadece attığım logo ekranı var hiçbir şey dönmüyor ilerlemiyor 1 saat o ekranda bekledim bir şey olmadı. Ayrıca BIOS ekranını açmak veya boot menüsünü açmak çok uzun sürüyor.

Anladım hocam. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin. Tamamen resetlenmiş olacak.

Anladım hocam. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin. Tamamen resetlenmiş olacak.

Onu da yaptım ama 1 dakika beklemiştim şimdi çıkarıp bir 15 dakika bekleyip tekrar yazayım sonucu.
Çıkarıp taktım şu an açtım ancak ekran siyah acaba reset mi atsam hiçbir şey yok ekranda şu an.

Son düzenleme:
İşlemcide dâhili grafik birimi var mı?

Tamamdır hocam. PC'yi kapatın ve anakart üzerinden bağlayıp deneyin. İşlemci modeli nedir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı