Toplam 10 gün devamsızlık sıkıntı olur mu?

Local Cahpe

Hectopat
Katılım
6 Ocak 2020
Mesajlar
1.107
Çözümler
3
Yer
Bursa
Raporlu raporsuz toplam devamsızlığım 10'u geçmedi ama ailem 2 gün rapor aldım diye okuldan atılacağımı söylüyor. Toplam devamsızlığım 5'i geçince imza attırmışlar ailem tutanak diyor. Böyle bir hakkı var mı okulun?
 
Raporlu raporsuz toplam devamsızlığım 10'u geçmedi ama ailem 2 gün rapor aldım diye sınıfta kalacağımı söylüyor. Toplam devamsızlığım 5'i geçince imza attırmışlar ailem tutanak diyor. Böyle bir hakkı var mı okulun?

Sizin okul da nasıl olur bilmiyorum ama bizim okulda karne almaya doğru müdür yardımcısı ile konuştuğumuzda siliyordu belge alamayacağın için belki ailen öyle söylemiş olabilir.
 
Hocam belge umurumda değil ailem beni tehdit ediyor okuldan atılırsam olacaklarla.

Okuldan atılmazsın ama sınıf tekrarı konusunda bir şey bilmiyorum okuldan atmıyorlar bizim arkadaşın 35 gün devamsızlığı vardı.(12. sınıf olduğumuz için belki bir şey demiyorlardı orasını bilmiyorum :D)
 
Özürsüz 10 gün / özürlü 20 gün, toplamda 30 gün devamsızlık hakkın var. 30 günü geçtiği anda sınıf tekrarı yaparsın.
Diğer husus, okul idaresi, komisyon ve kurul kararıyla; eğer 10'dan fazla özürsüz devamsızlığın olursa o devamsızlıkları özürlü devamsızlık olarak değiştirebilir.

Örnek: 15 gün özürsüz, 7 gün özürlü devamsızlık yaptın. Normalde sınıf tekrarı yapman gerekir ama okul idaresi 15 günün, 5 gününü alır özürlü devamsızlığa ekler. 10 gün özürsüz 12 özürlü devamsızlığa çevirir, sınıfta kalmazsın.

Ama yönetmelik açık:
Özürsüz 10 günü geçtiğinde sınıf tekrarı
Özürlü 20 günü geçtiğine sınıf tekrarı
Özürlü + Özürsüz toplam 30 günü geçtiğinde sınıf tekrarı.

Sınırın bunlar. Bu sınırlar içinde gezebilirsin. :D
 

Geri
Yukarı