Toplama Bilgisayarlar Hakkında Sorularım

Tunahan Tarım

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Ben bir bilgisayar topladım.
Ama aklıma birkaç soru takıldı. o_O

Sorular:

1. Parçaları ben kendim kasaya koyamam daa bir bilgisayarcı falan toplayabilir mi?
2. Driverlar hazırda kurulu mu oluyor? Yoksa onlar cd veriyor da biz mi kuruyoruz?
3. İşletim sistemi hazırda kurulumu oluyor? Yoksa onlar cd veriyor da biz mi kuruyoruz?

Bu soruları cevaplayabilirseniz çok sevinirim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Evet, nereden alırsanız alın sizin için bilgisayarcı parçaları toplar. Aldığınız yer toplar yani.
  2. Driverlar Windows 8.1 tarafından tanınıyor. Siz sadece güncelliyorsunuz. Burada sisteminizi yazarsınız tüm sürücülerinizi veririz. CD parçaların kutusundan çıkar. Ama onları kesinlikle kullanmıyoruz.
  3. Toplama bilgisayarların işletim sistemi olmaz. Satın alırsanız verirler. CD'sini vermezler size. Forumumuzda bilgisayarlara nasıl işletim sistemi yüklendiği hakkında bir sürü konu ve makale var.
Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları

Bilgisayarı aldığınız yer, örnek veriyorum bizim genel tercihimiz "Vatan Bilgisayar". Burada toplattırabilirsiniz, takarlar. Aynı şekilde parçaları başka yerden aldırıp kendisi montaj yapan bilgisayarcılar da var. Ama bunlar genelde Dükkan çıkıyor. Yanlış işler yapabiliyorlar. Güvendiğiniz, bilgili birini bulup öyle yaptırabilirsiniz. Ancak hepsi de yapmaz..

Parçaların driver'ları CD ile verilir evet. Fakat en güncel driver'ları her zaman internetten download etmelisiniz. En sağlıklısı budur. İndirip, kurun bu kadar.

Topladığınız bilgisayarın içi tamamen boş olacak tabiki. İşletim sistemi filan olmayacak. Satın alırsanız, CD'si ile onu da kurarlar. Orjinal şekilde. Fakat her şey hazır olduktan sonra, makineyi açtığınızda başka bir yerden temin ettiğiniz ve içine attığınız bir Flaş yardımıyla siz de yapabilirsiniz bunu..

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı