Toplama R7 7800x3D sistem nasıldır?

Anakart: MSI X870 GAMING PLUS WIFI (3 ay vade farksız taksit)
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D (3 ay vade farksız taksit)
SSD: Kingston KC3000 1 TB(3 ay vade farksız taksit)
RAM: XPG Caster RGB 32 GB (2x16) (3 ay vade farksız taksit)
Kasa: Nzxt H5 Flow 2024 CC-H52FW-01 (3 ay vade farksız taksit) (sizin seçtiğiniz de olabilir.)
PSU: FSP VITA-850GM (6 ay vade farksız taksit)
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 140 White TL-D14CW

Toplam: 45.000 TL.

Ekran kartsız bu şekilde tavsiye edebilirim. Daha sonra bu sistem için 9070 XT veya 5070 Ti'ı bütçenize göre ekleyebilirsiniz.

Kasa ile işlemci soğutucu da RGB olayını dert etmeyeceksiniz loyalty hocamın attığı bu sistemi direk alın.

Bu sistemi alabilirsiniz hocam, ama ben biraz daha kaliteli ve üst segment parça sevdiğimden attığınız sistemi alırdım ileride ekran kartını değişirdim. Çünkü hazır sistemler de ekran kartı yüksek olsun diye diğer parçalar düşük segment kullanıldığından pek sevmiyorum.

Burada 10.299, 00 TL isterseniz :)
Hocam, hazır sistem istemiyorum çünkü yarın bir gün işlemciyi değiştirmek ya da harici bir yükseltme yapmak istediğimde çok fazla imkan tanımıyor. Bu nedenle şu an için en çok bütçe gerektiren ekran kartı dışındaki kısmı toparlayarak, 2-3 ay sonra elimdeki ekran kartını sattıktan sonra üzerine cüzi bir miktar ekleyerek sisteme uygun seviye bir ekran kartıyla değiştirerek orta-üst segment bir kasa olsun istiyorum.

Anakart: MSI X870 GAMING PLUS WIFI (3 ay vade farksız taksit)
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D (3 ay vade farksız taksit)
SSD: Kingston KC3000 1 TB(3 ay vade farksız taksit)
RAM: XPG Caster RGB 32 GB (2x16) (3 ay vade farksız taksit)
Kasa: Nzxt H5 Flow 2024 CC-H52FW-01 (3 ay vade farksız taksit) (Sizin seçtiğiniz de olabilir.)
PSU: FSP VITA-850GM (6 ay vade farksız taksit)
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 140 White TL-D14CW

Toplam: 45.000 TL

Ekran kartsız bu şekilde tavsiye edebilirim. Daha sonra bu sistem için 9070 XT veya 5070 Ti'ı bütçenize göre ekleyebilirsiniz.
Teşekkür ederim, buradan değiştireceğim pek çok parça açısından fikir oldu.

@Loyalty571 Hocam, bu anakartı önerir misiniz?

Son düzenleme:
@Loyalty571 Hocam, bu anakartı önerir misiniz?
X870E'nin olayı sadece çift yonga setine sahip olması ve daha fazla USB porta sahip olması. VRM kalitesi ve sayısı modelden modele göre değişebilir. Eğer bütçem müsait diyorsanız alabilirsiniz. İkisinde de Doubler entegresi bulunmuyor. Gerçek paralel faz bulunuyor. Bu iki kartı kıyaslayacak olursak Gigabyte 16 fazlı twin VRM ile öne çıkıyor.

@Loyalty571 Hocam Peki önermiş olduğunuz Thermalright Peerless Assassin 140 White TL-D14CW Ürünün kasaya sığıp sığmayacağından emin olmak adına nereden kontrol edebilirim, bir bilginiz var mı?
İki kasaya da sığar. Emin olmanız için şöyle kontrol edebilirsiniz. İlk önce soğutucunun ismini kopyalayıp aratın. Epey sitesinde Tasarım ve Ölçüler'de yüksekliğine bakın. Ardından kasanın ismini kopyalayıp aratın ve orijinal sitesini bulup tıklayın. Açılan sayfada bütün özelliklerinin alt alta yazıldığı bölüme (genelde en altta olur) inin. Özelliklerde genelde şöyle yazar: "CPU Cooler Height" veya "CPU HEIGHT CLEARANCE" Bunları bulup kıyaslayın. Soğutucuda yazan değer bunlardan düşük olmalı.

Son düzenleme:
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
Ekran kartı: XFX 6700.
Anakart: Msı X670E Gaming Plus WIFI
Sıvı soğutucu: MSI MAG CoreLiquid A13 360
RAM: XPG Lancer Blade RBG DDR5 6000MHz CL30
Güç kaynağı: Corsair 750W RMe Serisi RM750e 80+
Kasa: Lian Li Lancool 207 Beyaz USB 3.1 ATX Mid Tower Kasa
Kasa ekstra egzoz fan: Lian Li UNI FAN SL WIRELESS Beyaz 120 mm Fan

Öncelikle herkese merhaba. Yukarıda hazırlamış olduğum beyaz sistemi bir arkadaşıma almayı düşünüyoruz. Ekran kartına şu an için bütçe ayıramadığımızdan, geçici olarak elinde bulunan RX 6700 ekran kartını kullanacağız. 3-4 ay sonra ise RTX 4070 veya RTX 5060 Ti gibi bir ekran kartına geçmeyi planlıyoruz.
Sistem hakkında önerileriniz var mı? Sürdürülebilirlik açısından ileriye dönük yapılması gereken bir tavsiyeniz olursa çok memnun oluruz. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Herkese keyifli forumlar! ☺️
Hocam tipi hoşunuza gittiği için mi tercih ettiniz veya öylesine mi seçtiniz bilmiyorum ama kasa alternatif olarak 360mm aio desteği olan herhangi bir model de tercih edilebilir.

Psu olarak a @Loyalty571 hocamın önerdiği de çok güzel olur tercihen raijintek cratos 850W lara da göz gezdire bilirsiniz, fiyatı güzel konumda şuanda.

Ramin hem satılan yerlerdeki stokları, hemde satıcıları pek tanıdık gelmediği için farklı beyaz modellere de yönele bilirsiniz diye düşünüyorum.

İki kasaya da sığar. Emin olmanız için şöyle kontrol edebilirsiniz. İlk önce soğutucunun ismini kopyalayıp aratın. Epey sitesinde Tasarım ve Ölçüler'de yüksekliğine bakın. Ardından kasanın ismini kopyalayıp aratın ve orijinal sitesini bulup tıklayın. Açılan sayfada bütün özelliklerinin alt alta yazıldığı bölüme (genelde en altta olur) inin. Özelliklerde genel şöyle yazar: "CPU Cooler Height" veya "CPU HEIGHT CLEARANCE" Bunları bulup kıyaslayın. Soğutucuda yazan değer bunlardan düşük olmalı.
Lancool 207 Maksimum değeri 180 mm olarak görünüyor, 140 mm sığacaktır. Kontrol ettim, siparişi oluşturuyorum. Teşekkür ederim.

Hocam tipi hoşunuza gittiği için mi tercih ettiniz veya öylesine mi seçtiniz bilmiyorum ama kasa alternatif olarak 360mm aio desteği olan herhangi bir model de tercih edilebilir.

Psu olarak a @Loyalty571 hocamın önerdiği de çok güzel olur tercihen raijintek cratos 850W lara da göz gezdire bilirsiniz, fiyatı güzel konumda şuanda.

Ramin hem satılan yerlerdeki stokları, hemde satıcıları pek tanıdık gelmediği için farklı beyaz modellere de yönele bilirsiniz diye düşünüyorum.

Hocam, kasa tercihini beyaz olarak, ucuz ve f/p açısından uygun bulduğum için yaptım. Görüntü olarak da biraz düzgün bulduğum için tercih ettim, açıkçası çok da içime sinen bir kasa değil. PSU olarak da almayı düşündüğüm ürün buydu. @Loyalty571 hocamın önerdiği modelle kıyasladığımda özelliklerinin aynı olduğunu gözlemledim; varsa da farklarını göremedim. Anakartı ve kasayı aynı yerden alacağım için PSU’yu da bu firmadan sipariş geçerim diye düşünmüştüm. RAM öneriniz gerçekten çok hoşuma gitti ramleride buradan alacağım.

Son düzenleme:
Lancool 207 Maksimum değeri 180 mm olarak görünüyor, 140 mm sığacaktır. Kontrol ettim, siparişi oluşturuyorum. Teşekkür ederim.

Hocam, kasa tercihini beyaz olarak, ucuz ve f/p açısından uygun bulduğum için yaptım. Görüntü olarak da biraz düzgün bulduğum için tercih ettim, açıkçası çok da içime sinen bir kasa değil. PSU olarak da almayı düşündüğüm ürün buydu. @Loyalty571 hocamın önerdiği modelle kıyasladığımda özelliklerinin aynı olduğunu gözlemledim; varsa da farklarını göremedim. Anakartı ve kasayı aynı yerden alacağım için PSU’yu da bu firmadan sipariş geçerim diye düşünmüştüm. RAM öneriniz gerçekten çok hoşuma gitti ramleride buradan alacağım.
Psu lar arasındaki en ama en büyük fark önerilenlerin modüler attığınızın modüler olmaması, he model babında net bir yorumum yok iyidir kötüdür fakat bu bütçede modüler modellere bakın derim.

A850GN'yi almayın. Düşük kalite kapasitör kullanılmış. Vita 850GM, Raijintek Cratos'a kıyasla daha iyi lakin aralarında fiyat farkı bulunduğundan direkt olarak kıyaslamak anlamsız olacaktır. Fiyatına göre değerlendirildiğinde iki güç kaynağı da alınır.

@Kambur_Kaplumba @Loyalty571 hocalarım, sistemdeki amacım beyaz bir görünüm elde etmek. Önerdiğiniz PSU’ların siyah olması görsel açıdan bir dezavantaj oluşturur mu sizce? Bazı forumlarda beyaz PSU önerileriyle ilgili konu başlıkları gördüm. Ayrıca @Kambur_Kaplumba hocamın modüler PSU önerisi üzerine araştırma yaparken, 80+ Gold sertifikalı ve 850W gücünde, fiyat olarak bana oldukça uygun bir PSU buldum. Bu konuda görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Donanım konusunda çok bilgili değilim, bu yüzden her şeyi soruyorum, kusura bakmayın. Değerli yardımlarınız için de ayrıca çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı