Toplama sistem için öneri

Xborax

Centipat
Öncelikle herkese günaydın.

anakart: MSI A320M-A Pro DDR4 3200 OC DVI HDMI mATX anakart.

işlemci: AMD Ryzen 5 2400G 3.6GHz AM4 6MB.

bellek: Kingston valueram 2x8GB CL19 DDR4 2666MHz.

SSD: 120 GB bir SSD alacağım henüz araştırmadım tavsiyenizi bekliyorum.
HDD: 500GB HDD almayı planlıyorum ama henüz değil.

Ekran kartını bütçemi aştığı için şimdilik dahili GPU ile idare etmeyi düşünüyorum. RAM 2666MHz yeterli midir sizce? Var mıdır 650 TL'yi aşmayacak bir tavsiyeniz?

Kasa ve PSU önerilerinizi bekliyorum. Sizce 500W uygun olur mu? Toplam 550 TL'yi aşmayacak bir öneride bulunabilirseniz çok sevinirim. Ya da sistem de bir sorun olabilir mi sizce?

Şimdiden teşekkürler.
İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de A320M ve AMD R5 1600 işlemci var. Benim RAM 3200MHz.
İleride işlemci yükselticeğini ve ekran kartı takıcağını da varsayarsak yani daha ileri dönük bir sistem için 3200MHz tavsiye ederim. Bu arada Power olarak da 600W'ın altına düşmemenizi öneririm.
Ben Corsair CX600 80+ kullanıyorum. Sağlam ürün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vega11 için 2666Mhz kesmez minimum 3200 MHz tercih etmelisin ki sağlam performans alabilesin. Çoğu oyunu bu şekilde çalıştırırsın ekran kartı alana kadar da idare eder. HDD'ye de bulaşmadan 120GB SSD'de almadan, direk 480 veya 512GB olan bir SSD almanı şiddetle öneririm. Başın ağrımaz.

Bende de A320M ve AMD R5 1600 işlemci var. Benim RAM 3200MHz.
İleri de işlemci yükselticeğini ve ekran kartı takacağını da varsayarsak yani daha ileri dönük bir sistem için 3200MHz tavsiye ederim. Bu arada Power olarak da 600W'ın altına düşmemenizi öneririm.
Ben Corsair CX600 80+ kullanıyorum. Sağlam ürün.

2.el Cooler Master dahili 500W PSU olan ürüne denk geldim, temiz gibi. 600W ekran kartı olmadan elzem midir?
Vega11 için 2666MHz kesmez minimum 3200 MHz tercih etmelisin ki sağlam performans alabilesin. Çoğu oyunu bu şekilde çalıştırırsın ekran kartı alana kadar da idare eder. HDD'ye de bulaşmadan 120GB SSD'de almadan, direkt 480 veya 512 GB olan bir SSD almanı şiddetle öneririm. Başın ağrımaz.

Bellek için CL16 olması bir gözle görülür bir önem arz eder mi?

Psu markasını fsp veya thermaltake alabilirsin fiyatlarıda uygun. Onun dışında bütçen varsa ramleri yükseltmen gerekiyor. APU'lar Ram'i çok severler o yüzden en az 3000Mhz bir ram almanı öneririm CL değeri belirli işler için önemli fakat en fazla 16 olsun. HDD olarakta "Seagate Barracuda" alabilirsin. SSD tarafındada bütçen varsa Samsung'tan şaşmamanı öneririm. Kasa olarak görüntüye çok önem vermiyorsan ve içinide çok fazla doldurmayacaksan ssd,hdd'lerle donatmayacaksan. 300-400 liralık bir kasa işini görür. Vatan'da şu an kdv indirimleri var bakabilirsin. Yok ben güzel bir şey istiyorum dersende:"Rampage Miracle-V1" öneririm. Ayrıca geleceğe dönük bir sistem değil. Yani ilerde sistemini geliştirmek istersen çok kısıtlısın. Bütçen varsa anakartı b450 yap.

Toplam bütçeni yazabilirsen daha sağlıklı önerilerde bulunabiliriz.

Şu an ekran kartı harici 2500-3000TL bir fiyat biçtim. Monitör mevcut.
Psu markasını fsp veya thermaltake alabilirsin fiyatlarıda uygun. Onun dışında bütçen varsa ramleri yükseltmen gerekiyor. APU'lar Ram'i çok severler o yüzden en az 3000Mhz bir ram almanı öneririm CL değeri belirli işler için önemli fakat en fazla 16 olsun. HDD olarakta "Seagate Barracuda" alabilirsin. SSD tarafındada bütçen varsa Samsung'tan şaşmamanı öneririm. Kasa olarak görüntüye çok önem vermiyorsan ve içinide çok fazla doldurmayacaksan ssd,hdd'lerle donatmayacaksan. 300-400 liralık bir kasa işini görür. Vatan'da şu an kdv indirimleri var bakabilirsin. Yok ben güzel bir şey istiyorum dersende:"Rampage Miracle-V1" öneririm. Ayrıca geleceğe dönük bir sistem değil. Yani ilerde sistemini geliştirmek istersen çok kısıtlısın. Bütçen varsa anakartı b450 yap.

bahsettiğin 300-400liralık kasalarda dizayn sıkıntısı var sanıyordum, everesti falan mı kastettin acaba? Anakart r serisini destekliyor diye biliyordum, b450 ile temel farkları neler acaba ?

ASUS Prime B450M-K - Anakart olarak tercih edebilirsin.
XPG Gammix D30 16 GB CL16 3000MHz - RAM olarak tercih edebilirsin.
Thermaltake Litepower Black Edition 650W - PSU olarak tercih edebilirsin.
Kasayı vs söyledim. Dizayn sıkıntısından kastın nedir? B450 neden diye sorarsan ilerde diyelim ki sistemini geliştireceksin. E hayliyle işlemcini de yükseltmen gerekecek. Gidipte o anakarta yüksek işlemci takarsan tam performans alamazsın. Tam performans alamazsan. Ekran kartını da besleyemezsin.

Öncelikle herkese günaydın.

anakart: MSI A320M-A Pro DDR4 3200 OC DVI HDMI mATX anakart.

İşlemci: AMD Ryzen 5 2400G 3.6GHz AM4 6MB.

bellek: Kingston valueram 2x8GB CL19 DDR4 2666MHz.

SSD: 120 GB bir SSD alacağım henüz araştırmadım tavsiyenizi bekliyorum.
HDD: 500GB HDD almayı planlıyorum ama henüz değil.

Ekran kartını bütçemi aştığı için şimdilik dahili GPU ile idare etmeyi düşünüyorum. RAM 2666MHz yeterli midir sizce? Var mıdır 650 TL'yi aşmayacak bir tavsiyeniz?

Kasa ve PSU önerilerinizi bekliyorum. Sizce 500W uygun olur mu? Toplam 550 TL'yi aşmayacak bir öneride bulunabilirseniz çok sevinirim. Ya da sistem de bir sorun olabilir mi sizce?

Şimdiden teşekkürler.
İyi günler.

PSU 460 TL. Hydro Serisi HD600 600W 80+ Bronze 12cm Fan ATX Güç Kaynağı

.

RAM G.Skill 16 GB 3200 MHz. 645 lira.

.

RAM Dual olsun dersen 16 GB 3000 MHz. 649 lira.

.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı