Toplama yerine hazır sistem almak

Asıl sen iyimisin? sırf yazmak için yazmayın ya. Yazdıklarımdan ''ASRock kötü almayın'' sonucunu mu çıkardın. Ayrıca duyumlar ile hareket etmeyin. ASRock'ta nasıl daha performanslı çalışıyormuş. Gördüğüm kadarıyla en stabili ASUS.

Kardeş git de araştır. Donanımhaber’in CES 2018 fuarındaki videolarını izle adam bile diyor “ASRock daha performanslı.” diye. Ha inanmıyorsan git incelemeleri izle. Senin görmenle gerçekler değişmiyor.

Anakartın daha performanslısı nasıl oluyor merak ettim. "Kardeş Asus yerine ASRock anakart alırsan oyunlarda 5 FPS artış olur, ASRock daha performanslı." gibi bir söylem olmuş o.

Hocam bu benim kendi söylemim değil. Anakart performansa pek fazla etki etmez. OC potansiyeli vs. için söyledim.
Size şöyle bir örnek vereyim : Bir sistemde 8700K kullanıldığını düşünün. Bir tarafta Z370-A Pro var, diğer tarafta ise Maximus X Hero var. Hangisi daha performanslıdır sizce?

İkisininde performansı aynıdır. "Performans" söylemi yanlış olmuş orada. Onun yerine "Hangisi daha üstün özelliklidir?", "Hangisinin O.C potansiyeli daha yüksektir?" veya "Hangisinin sahip olduğu bileşenler daha kalitelidir?" şeklinde sormak daha doğru. Bu şekilde düşünürsek elbette Maximus X Hero açık ara önde olur.

Ciddi misin? Teknobiyotik'in topladığı sistemlerin çoğu Asrock anakartını kullanıyor. Sence bunda bir gariplik yok mu? Sizin tabirinizle hepsinin bir sponsoru var.

Bu arada sakın donanım arşivinin topladığı sistemleri almayınız. Dengesiz sistem oluşturuyorlar. Sistem toplamadan buraya konu açarsanız hazır ve bazı kanalların iyi diye topladığı sistemlerden daha iyi ve mantıklı sistemler önerir gerekli arkadaşlar. :D
Sizin tabirinizle Asrock kötü bir firma.
Toplama PC alacak kadar para var iken gidip de hazır sistem satın almak, safkan İngiliz atı alabilme imkanı varken gidip de sütçü beygirine yatırım yapmak gibidir. Daima toplama PC önerilir. Birçok Youtube kanalı ve Technopat da daima sistem toplama videosu çekiyor.
Dostum ekran kartı stok sorunu olduğu için hazır sistemler daha ucuza geliyor. Sistem toplama videosu çekiyorlar diye hazır sistem almayacak mıyız?
Toplama herzaman daha iyidir. Fiyat/Performans odaklı sistemler toplanır. Hazır sistemlerde genelde İ7-İ5 işlemci koyulup ekran kartı çok güçsüz bir kart tercih ediliyor. Misal bu aralar Dizüstü sistemlerde GT 1030 kulanıyorlar. 4Bin TL verip alınan sistemde GT 1030 olması üzücü oluyor.
Dostum ne olduğu belirsiz sistemleri demiyorum. Teknobiyotik, Sinerji gibi firmaların topladığı sistemlerden bahsediyorum.
Hacı sen iyi misin? Duyduğuma göre Ryzen işlemciler ASRock anakartlarla daha performanslı çalışıyormuş. Ama tabi bunu bir yerden duydum kesin mi bilmiyorum. Hadi olmasa bile ASRock çok iyi anakartlar üretiyor. Kesinlikle kötülenemez.
Aynen onu anlatmaya çalıştım.
Asıl sen iyimisin? sırf yazmak için yazmayın ya. Yazdıklarımdan ''ASRock kötü almayın'' sonucunu mu çıkardın. Ayrıca duyumlar ile hareket etmeyin. ASRock'ta nasıl daha performanslı çalışıyormuş. Gördüğüm kadarıyla en stabili ASUS.
Onu anlatmaya çalıştın. En stabili Gigabyte.
O.C potansiyeli tamamiyle işlemciye bağlıdır. Atıyorum benim işlemcim 4.8 GHz hıza çıkarken aynı işlemci bir başkasında 4.3'te takılabilir. Silikonun kaliteli kesilmiş olması devreye giriyor orada.
Hayır anakarta da bağlı bir durum. Asrock ve MSI gibi anakartlarda yaptığınız O.C, Gigabyte ve Asus gibi anakartlarda aynı potansiyeli vereceğini sanmıyorum.
İkisininde performansı aynıdır. "Performans" söylemi yanlış olmuş orada. Onun yerine "Hangisi daha üstün özelliklidir?", "Hangisinin O.C potansiyeli daha yüksektir?" veya "Hangisinin sahip olduğu bileşenler daha kalitelidir?" şeklinde sormak daha doğru. Bu şekilde düşünürsek elbette Maximus X Hero açık ara önde olur.
Aynen.

Orada "Performans" değil "Kalite" olmalıydı. Mesela A320M ile X370 arasinda performans olarak gram fark yok. Fakat X370, daha iyi bileşenlerden oluşturulduğu için, daha çok şeye destek verdiği için (SLI, CrossFire, OverClock, vs., vs.) performansı direk etkilemese de daha iyi. Kalite olarak da Gigabyte ve ASUS tercihimdir. ASrock da olur tabii ki ama Gigabyte daha iyidir :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı