Toplama yerine hazır sistem almak


Kardeş git de araştır. Donanımhaber’in CES 2018 fuarındaki videolarını izle adam bile diyor “ASRock daha performanslı.” diye. Ha inanmıyorsan git incelemeleri izle. Senin görmenle gerçekler değişmiyor.
 
Anakartın daha performanslısı nasıl oluyor merak ettim. "Kardeş Asus yerine ASRock anakart alırsan oyunlarda 5 FPS artış olur, ASRock daha performanslı." gibi bir söylem olmuş o.

Hocam bu benim kendi söylemim değil. Anakart performansa pek fazla etki etmez. OC potansiyeli vs. için söyledim.
Size şöyle bir örnek vereyim : Bir sistemde 8700K kullanıldığını düşünün. Bir tarafta Z370-A Pro var, diğer tarafta ise Maximus X Hero var. Hangisi daha performanslıdır sizce?
 
O.C potansiyeli tamamiyle işlemciye bağlıdır. Atıyorum benim işlemcim 4.8 GHz hıza çıkarken aynı işlemci bir başkasında 4.3'te takılabilir. Silikonun kaliteli kesilmiş olması devreye giriyor orada.
 
İkisininde performansı aynıdır. "Performans" söylemi yanlış olmuş orada. Onun yerine "Hangisi daha üstün özelliklidir?", "Hangisinin O.C potansiyeli daha yüksektir?" veya "Hangisinin sahip olduğu bileşenler daha kalitelidir?" şeklinde sormak daha doğru. Bu şekilde düşünürsek elbette Maximus X Hero açık ara önde olur.
 
Sizin tabirinizle Asrock kötü bir firma.
Dostum ekran kartı stok sorunu olduğu için hazır sistemler daha ucuza geliyor. Sistem toplama videosu çekiyorlar diye hazır sistem almayacak mıyız?
Dostum ne olduğu belirsiz sistemleri demiyorum. Teknobiyotik, Sinerji gibi firmaların topladığı sistemlerden bahsediyorum.
Aynen onu anlatmaya çalıştım.
Onu anlatmaya çalıştın. En stabili Gigabyte.
O.C potansiyeli tamamiyle işlemciye bağlıdır. Atıyorum benim işlemcim 4.8 GHz hıza çıkarken aynı işlemci bir başkasında 4.3'te takılabilir. Silikonun kaliteli kesilmiş olması devreye giriyor orada.
Hayır anakarta da bağlı bir durum. Asrock ve MSI gibi anakartlarda yaptığınız O.C, Gigabyte ve Asus gibi anakartlarda aynı potansiyeli vereceğini sanmıyorum.
Aynen.
 
Orada "Performans" değil "Kalite" olmalıydı. Mesela A320M ile X370 arasinda performans olarak gram fark yok. Fakat X370, daha iyi bileşenlerden oluşturulduğu için, daha çok şeye destek verdiği için (SLI, CrossFire, OverClock, vs., vs.) performansı direk etkilemese de daha iyi. Kalite olarak da Gigabyte ve ASUS tercihimdir. ASrock da olur tabii ki ama Gigabyte daha iyidir
 
Bazı hazır sistemlerin fiyatları gayet uygun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…