Toplanan RTX 4080 Super sistemin montesi nasıl yapılır?

SuatCanY

Decapat
Daha fazla  
Selamlar yakın zamanda 4080 Super için sistem satın aldım. Daha doğrusu parçalarını satın aldım. Fakat kablo bağlantısında sorunlar yaşıyorum.

PSU: https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-gigabyte-p850gm-850-w-fiyati,1070604207.html

Ekran kartı: https://www.akakce.com/ekran-karti/...TOrF3urEbutS27waGnEy-uzLnSOnbkwhoCUtQQAvD_BwE

Ekran kartını PSU'ya bağlarken ekran kartından 3 farklı uç çıkıyor fakat benim aldığım PSU'dan çıkan kablolardan 3 çıkış veren bir kablo bulunmuyor. Nasıl yapabilirim? İnternette videoları bulamadım.

1735842467911.jpeg

Kablolamayı bu şekilde yaptım. PSU'ya giden 2 kablom var bir ucu 8 pin diğer ucu 2x8 pin fakat direk 2 tarafıda 1'er tane 8 pinli olmadığı için böyle bağladım bir 8'li boşta oldu sorun olmaz değil mi?

Bu şekilde olmaz kardeşim zararlı ve performans düşer. Modüler güç kaynağın var özelliklerine baktığımda 3 X 8 PIN'i alabiliyor olman lazım
4. çıkışıda CPU'ya vermelisin

Ekran kartının 3 pinini beslediysen sorun olmaz resimde göremedim

Son düzenleme:
Ekran kartının 3 pinini de besledim fakat benim besleyicide +1 tane daha kaldı oda boşta duruyor fotoğrafta yolladığım gibi

Buradaki üçlüyü besledikten sonra da ek bir tanede boşta kaldı

Beni endişelendiren kısım şu kimi zaman bilgisayarı açık bırakıp dışarı çıkıyorum bu süreçte ekran kapanıyor eve geldiğimde düğmeye bastığımda sanki kısa devre yapar gibi tak diye kapatıyor kendini. PSU'daki korumadan kaynaklıda bir iki dakika sistem açılmıyor

benimde içime kurt düştü acaba 4. boşta olan kablodan kaynaklımı bu sorunu yaşıyorum diye

6+2 Pinde kutuda hiç göremedim başından beri 4+4'e benziyordu zaten tüm kablolarım sadecee 4+4 kısımlarında bir ucu PSU'ya diğer 2 ucu çıkış şeklinde geldi 3 adet

@AlihanDemirci sana anlık ulaşabileceğim bir platform varsa kamera açar tüm içi gösterebilirim.

Veya bu PSU'ya uyumlu güzel besleyici bir kablo önerirsen sevinirim.

Son düzenleme:
Boşta olan kablo sorun yaratmaz.

Bilgisayarın kendini kapatması
Olası problemler

Psu açılışta yetersiz kalıyor olabilir

Tüm parçaları ve pinlerin doğru oturup oturmadığını kontrol edin

Biosu resetleyin varsa güncelleyin

Kasanın içerisende şase yapan parça olabilir

Uzay kurulum yapıp sistemi benchmark la yüke sokun.
Bu şekilde kapanmalar varmı bakın.

Görseldeki gibi psudan 1x 8 pin ile 2 x 8 pin besliyorsan buda güçte dalgalanma psuda aşırı güç koruması
Devreye giriyor olabilir ayrı ayrı besle

images.jpeg

Sağdan üstteki 2 pinle CPU yu
Sağdan alttaki 3 pinle GPU yu
Besle
6544ed3593d236.98669108_mofgliehnkqjp_800x800.jpg

Son düzenleme:
Sağ üste tek bir yeri dolu onu da CPU'ya yolluyorum

Dediğin gibi ekran kartını da o şekilde yapmıştım başta

bilgisayar normal çalıştığında bir problem yaşamıyorum. Sıcaklık değerleride normal 40 derece civarında geziyor

Sadece endişem uykudan çıkınca anlık bir kapatıyor kendini o

normal açılışta bu sorunu yaşamıyorum

BIOS kurulumunu yeni yaptım bilgisayarı daha yeni topladım hatta

Ekran kartını 3 ayrı 8 pinle besleyin

Birde güç seçeneklerinden hızla başlatmayı kapatın kapanıksada açarak uyku modunda kapanma olup olmadığını deneyin

Ek güç planı oluşturup yüksek performansı seçin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı