Toplum katildir

8bitlikadadam

Kilopat
Katılım
27 Aralık 2016
Mesajlar
309
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılımcı, Grafik ve Web Tasarımcı, UI Artist, Tır şoförü 😀
Toplum dediğimiz oluşum; eğer ham biçimde ele alırsak, bünyesinde devletin yargı organından bağımsız bir öz yargı sistemini, bir de ahlâk sistemini barındırır.

Toplumu oluşturan bireyler, aynı ahlaki düşünceye sahip olurlar ve kendi doğrularını gözetirler. Öz yargısını, ahlâkını ve etik bakış açısını harmanlayarak orta yolda buluşan bireyler diğer uyumsuzları dışlarlar çünkü topluma göre o kişi, kendi iradesi ve düşüncesi doğrultusunda topluma aykırı davranışlar sergilemiş olur. Aykırı kişiye linç-iptal-ret kampanyası uygulanır, baskı yapılarak psikolojik cinayet, fiziki saldırılarla fiziksel cinayet işlenir. Dayandırdığı argümanları toplumun özel normlarından alır. Yani aslı astarı olmayan, tamamen yapay, hormonlu argümanlardır.

Buradaki küçük nüans, sürü psikolojisidir. Bir kişi diğerinin kanına girince zincirleme reaksiyon meydana gelir.

Kısaca benim görüşüme göre toplum bir katildir. Bugün bir kadına şiddet uygulanıyorsa bu suça toplumun kendisi sanık olarak dahil olur. Herkesin bir şekilde silah bulabilmesinde yine herkesin parmağı vardır. İçimizde ne yaşanıyorsa suçlusu da katili de biziz.

Katılmıyorsanız görüşlerinizi sakin bir üslupla belirtirseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında bende devlet diye bir kurumun olmasını istemezdim.
Herkes doğa da bulduğunu yesin yaşayıp gitsin düşüncesindeydim.
Ancak sonra aklıma geldi.
Devlet toplum olmasa dünya gelişmezdi ve teknoloji diye bir kavram olmazdı bu olmayacağı için bilgisayar da olmayacaktı.
Bu benim için kabus olurdu.
 
Toplumumuz bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda ve bencil davranışlara sahip. Yollarda bir sürü kedi ölüsü görüyorum. Bir insan evladı bile bunu bildiriyor mu acaba? Ondan sonra okullarda zorbalığa uğrayan arkadaşlarını savunuyorlar mı?

Ben şahsen Türk insanının bu toplumsal dayanışma konularında iyi durumda olduğunu sanmıyorum. Bir insanı ayırmayı çok seviyoruz.
 
Bence güzel bir taktik. Bu yüzden bir arkadaşım yok. Sorumluluk sahibi olmamak en iyisi.

İçgüdünü bastıramazsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Öncelikle toplum olgusu olmadan insanı, düşüncelerini, değer yargılarını irdelemek saçma olur. Çünkü insan sosyal bir varlıktır. İnsanlığın ilkel zamanlarından günümüze kadar bu böyledir. Hal böyle olunca bilinçli veya bilinçsiz duruma ve değişen şartlara adapte olup hayatta kalabilmek için insanlar diğerleri ile bir birliktelik içindedir. Bu toplumu bağlayan genel yapı değişkenlik gösterebilir. Devlet, din, ırk gibi toplumsal oluşumlar olablir.
Bu oluşumların devamlılığını sürdürebilmes için bazı şartları toplumun bireylerinin kabul etmesi ve uygulaması gerektir. Her toplum aslında kendi içinde bencil olacağından bu toplumlar arasında şartlarda farkılıklar olması çok doğaldır. Bir toplum için doğru olan diğeri için yanlış olabilir. Bugün elbette doğada yapayalnız ve korunmasız değiliz. Bu kurallara uymadığımızda veya toplumdan dışlandığımzda hayati bir tehlikemiz olmuyor. Yine de yaşamaya devam edebiliyoruz. Ancak bu süreçte genlerimize işleyen bu durum bugün kültürel değer olarakta bize empoze ediliyor. İçinde bulunduğun toplumsal yapı içerisnde doğuyorsun, o toplumun doğrularını kabul edip ona göre yaşantı kuruyorsun. Yani temelde muhafazakar bir davranış sergiliyorsun.
Bu doğrularınla çelişen bir durum gördüğünde bu normlara göre tepki veriyorsun. Evet buraya kadar doğru. Ancak aldığın her karardan, yaptığından her hareketten sen sorumlusun. İlahi bir güç, bir kader seni bu yola sokmuyor. Bu sebeple aslında toplumun bir elemanı olsakta yaptığmız suçlar toplumun değil bizim sorumluluğumuzdadır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı