Topraklama olmayan evde bilgisayar sorun çıkarır mı?

Nevzatc8

Centipat
Daha fazla  
RAM
Kioxia Exceria Plus G3 1TB 5000MB-3900MB NVMe PCIe M2 SSD
Ekran kartı
Sapphire RX 7700 XT Pulse Gaming Amd 12GB GDDR6
Anakart
GIGABYTE B550M DS3H anakart AMD B550 Soket AM4 mic
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz 32MB AM4 TRAY
Yeni bilgisayar topladım ve evimde topraklama yokmuş. Bilgisayarın dışından elektrik çarpıyordu. Bilgisayarı 3 gün kullandım, üçüncü gün kendi kendine reset atmaya başladı. Topraklamadan kaynaklı mıdır acaba? Bilen var mı? Şimdiden teşekkürler.
PSU: FSP Speed series Hydro 700W 80+ Bronze.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bilgisayar topladım ve evimde topraklama yokmuş. Bilgisayarın dışından elektrik çarpıyordu. Bilgisayarı 3 gün kullandım, üçüncü gün kendi kendine reset atmaya başladı. Topraklamadan kaynaklı mıdır acaba? Bilen var mı? Şimdiden teşekkürler.

Benim tecrübelerime göre topraklama olmayınca RAM'ler yavaş yavaş hasar görüyor ya da bana öyle geliyordu zamanında.

Topraklama kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ev, içerisinde oluşan statik elektriği boşaltamadığı için kötü elektrik sistemde dolaşıyor. Bu ilerleyen zamanlarda elektronik cihazların kondansatör sorunu çıkartmasına sebep olur. Kısa sürede evinize elektrikçi çağırıp panodan en yakın toprağa topraklama hattı çektirmeniz daha sağlıklı olur. Çok maliyetli olacağını düşünmüyorum.
Kendiniz yapabilirsiniz ama topraklama direncini ölçemezsiniz. Bu nedenle güvenli olmaz.
Bu işlemden sonra da mutlaka akım korumalı priz alın, elektrik kaynaklı oluşabilecek hasar ihtimalini minimuma indirirsiniz.

Çıkarabiliyor ve çıkarıyorda zaten. Sonuçta topraklama yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı