Topraklama olmayan prizde dizüstü bilgisayar kullanmak

Brennenstuhl

Femtopat
Katılım
29 Eylül 2020
Mesajlar
4
Arkadaşlar merhaba, biraz uzun olacak ancak başlıkta belirttiğim konuda bir sorum var. 5 senelik Acer marka bir laptopum vardı ancak bilgisayarın açılmaması sorunuyla karşılaşınca teknik servise götürdüm ve anakartın kuzey köprüsü çipinin yandığını söyledi, çipi değiştirebileceklerini, 1000₺ gibi bir meblağ tutacağını ancak %90 bilgisayarın tekrar açılmayacağını, açılsa bile 6 ay içinde mutlaka sorunun tekrar edeceğini söyledi. Bilgisayarın uzun süre yüksek sıcaklıkta kullanılmasının veya elektrik tesisatındaki bir sorunun neden olduğunu ekledi.

Ben de bunun üzerine yeni notebook aldım ancak kendi öğrenci evimde yaşıyorum ve ev 50-60 senelik bir binada. Doğal olarak odamdaki prizde topraklama yok bu sebeple yeni dizüstü bilgisayarı elektrik sorununa çözüm bulmadan kullanmak istemiyorum. Tesisatçıyla görüştüğümde 3. kattan toprak hattının çekilmesinin masraflı olacağını öğrendim, bu nedenle pek sıcak bakmıyorum buna. Benim düşüncem akım korumalı priz alarak notebooku kullanmak. Bu makine için daha güvenilir bir durum sağlar mı yoksa işe yaramaz mı? Teşekkürler.
 
Bizim binada da topraklama bulunmuyor. Laptop`u prize bagladigimda cogu zaman prizden anlik alev cikiyor. Beni yillardir tedirgin ediyor ama zarari olur mu, nasil duzeltilir bilmiyorum :/ Yanitlari takip edecegim ben de.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Akım korumalı priz kullanabilirsin.


Sağlar ama piyasada çok fazla akım korumalı priz adı altında normal priz satıyorlar alırken dikkat etmek lazım.
Hocam aklımda iki seçenek var,

Birincisi Viko 6’lı şok korumalı grup priz almak, 1.5m kablosu var.

İkincisi APC Schneider tekli alıp direkt duvar prizine taktıktan sonra elimde mevcut olan Viko 2m uzatmalı grup prizi onun üzerine takmak. Bu yöntem daha sıcak geliyor çünkü 1.5 m uzatma bana yetmeyecek gibi.
Bizim binada da topraklama bulunmuyor. Laptop`u prize bagladigimda cogu zaman prizden anlik alev cikiyor. Beni yillardir tedirgin ediyor ama zarari olur mu, nasil duzeltilir bilmiyorum :/ Yanitlari takip edecegim bende.
Hocam ben bu durumu topraklama olan evlerde de yaşıyorum, cihazın anlık olarak çektiği yüksek voltajdan kaynaklı diye biliyorum yanlış bilmiyorsam. Duvar prizini Viko, Schneider, Philips gibi bir marka ile değiştirirsen bu sorun geçer bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı