Topraklama olmayan prizde masaüstü bilgisayar çalıştırmak zararlı mı?

AtakanUsta

Hectopat
Yer
Meksika
Arkadaşlar kasanın arkasındaki, anakartın aynasını ellediğim zaman elektrik çarpıyor. Aynı şekilde kontrol kalemini değdirince de ışık yanıyor. Bu olay kasanın ön tarafındaki USB portlarında da geçerli (USB portlarının etrafındaki metal kısımlarında.) bu topraksız prizden olduğunu düşünüyorum. Bu ileride sisteme sıkıntı yaratır mı? Yoksa sadece insana elektrik mi çarpar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen topraklama şart. Topraksız priz kullanmak tehlikeli.

Power suply ne marka o kadar kaçak varsa bence arızalı anakart ekran kartı RAM hepsini bozabilir.

Sakın ıslak elle falan elleme.
İmkanın varsa ara kablo topraklı prize bağla.

Arkadaşlar kasanın arkasındaki, anakartın aynasını ellediğim zaman elektrik çarpıyor. Aynı şekilde kontrol kalemini değdirince de ışık yanıyor. Bu olay kasanın ön tarafındaki USB portlarında da geçerli (USB portlarının etrafındaki metal kısımlarında.) bu topraksız prizden olduğunu düşünüyorum. Bu ileride sisteme sıkıntı yaratır mı? Yoksa sadece insana elektrik mi çarpar?
Güç kaynağını kontrol edin kasaya kaçak yapıyor olabilir.

Aynen topraklama şart. Topraksız priz kullanmak tehlikeli.

Power suply ne marka o kadar kaçak varsa bence arızalı anakart ekran kartı RAM hepsini bozabilir.
Hiç sanmam. Everest PSU vardı aynı elektriklenme vardı. Yeni PSU aldım: high power eco bronze 600W 80+
Güç kaynağını kontrol edin kasaya kaçak yapıyor olabilir.
Nesini kontrol edim?

Hocam en iyi PSU bile olsa topraklama şart. Mutlaka topraklı prizden kullan.

Topraksız priz yüzünden 2 defa bilgisayarımdan oldum. İkincisinde evde yangın çıkıyordu ondan sonra topraklama yaptırmıştık.
Harici güç kaynakları var ya adını unuttum. Ani akım geldiğinde elektirik gittiğinde falam pcyi koruyor hani. Onlara bakabilirsin.

Evde topraklı priz yok. Bütün prizleri test ettim. (Wc dahil :D) ne önerirsiniz?

Hocam bence bir elektrikçi çağırıp kontrol ettirin. Gerekiyorsa topraklama çeksin. Diğer cihazlar içinde önemlidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı