Toptan ucuz kulaklık almak

-BARIS-

Hectopat
Daha fazla  
Bulunduğum yer, Hatay'ın Erzin ilçesi, burada 5 liralık kulaklıkları 60 lira gibi yüksek fiyatlara satıyorlar, satarken bir de;
-"Bak bunun içinde ekstra kulakçıklar var." gibi, övebilecekleri ne varsa övmeye çalışıyorlar. Biliyorum ki, Türkiye'nin her yerinde görülebilecek bir manzara fakat artık gerçekten taştım!

Gösterdiği kulaklıkları, eve gelince hususi olarak internetten araştırdım. Aslında bu manzarayla karşılaşacağımı tahmin ediyordum, ama yine de bir ihtimal 30 liraya kulaklık bulurum dediğim her yer, 5 liralık kulaklıkları 50-100 lira arası satıyordu. Bu sebeple canıma tak etti! Aldığım her kulaklık 1 ay gidiyor, günde saatlerce kullanan biriyim, aylık bir şeye abone olmuş gibi 25-30 TL vermekten bıktım.

Bu konu ile sizi meşgul etme sebebim ise değerli tavsiyelerinizi almak ;
Doğru mu bilmiyorum ama, ben en basit en ucuz şeyi arıyorum artık. Çünkü bir kulaklığa 600 TL vermiyorsanız, ister 100 TL verin ister 3 TL, aynı tas aynı hamam.
  1. O nedenle 5 lira gibi fiyata toptan kulaklık almak istiyorum, çok seçeneğim olmasa da internetten daha önce alıp kullandığınız ucuz kulaklık oldu mu, deneyimleriniz nelerdi?
  2. 100 Liradan 5 liralık toptan kulaklık alanınız oldu mu ya da üst segment bir kulak içi kulaklık satın almamı önerir miydiniz?
  3. Daha önce Razer, Sennheiser kullananlar memnun kaldınız mı? Ne kadar süre ne şartlarda kullandınız?
  4. Üst segmentlerde post rock, post senfonik tarzı müziklerin arkadaki yaylı seslerinin kalitesinden memnun kaldınız mı? (Yoksa o kadar paraya değmez miydi ?)
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Yanlış anlamayın, herkesin bütçesi ve müzik anlayışı farklıdır ama 5-10 TL'lik kulaklıkları kulağıma takmam. Gerek müzik açısından, gerekse de yapıldığı materyal ve sağlık açısından.

Tavsiyem ise o kulaklıklar ile uğraşmadan, ortalama 100 TL bütçe ile bir kulaklık alın, birkaç yıl kullanırsınız en kötü haliyle. Müzik için bu seviyelerde Sennheiser, genel olarak müzik için de Razer önermem.

Burada önemli bir nokta varsa o da sağlıktır. Cildimizle temas eden ürünlerde sadece performans aramamalıyız. Malzeme kalitesi de önemli. 5 TL'lik ürün ile 100 TL'lik iyi bir bir markanın baz modelinin malzeme kalitesi de aynı demeyin şimdi.

İlla ucuz kulaklık arıyorsanız, tercihinize göre yani kulak içi veya kulak üstü 70-200 bandında aylarca iş görecek kulaklıklar oluyor. Benim örneğin Philips'in giriş seviyesi 80 tl kulak üstü kulaklığım var ve padleri suni deri olduğu için padlerin soyulması harici şikayetim yok hala çok sağlam, 3 yıldır kullanıyorum. Müzik dinleme adına dışarda kullandığım bir kulaklığa en fazla verdiğim para 600 tl idi ve Beats'in kulak içi kulaklığıydı. Beğenmedim, zaten bozuldu. Ama beğenmediğim şey malzeme kalitesiydi, ses olarak kulak içi kulaklıklarda bugüne kadar gördüğüm en iyisiydi. Şu an QCY T1C modelini kullanıyorum, kulak içi bluetooth kulaklık. Zaten incelemesini de kullanıcı incelemelerinde yayınlamıştım, bakabilirsiniz. Eğer giriş seviyesi olsun alim dinleyeyim diyorsanız belirttiğim gibi 70-200 bandındakileri iyi araştırın ve uzun süre gider bir çoğu. Onlardan alın,kullanın. Ama tavsiyem öyle toplu kulaklık işlerine girmeyin, ticari amaçla getirdiğinizi düşünüp gümrükte el koyabilirler. Uğraşmaya değmez. Onun yerine tavsiyem para biriktirin ve bir kulaklığa yüksek para vermekten çekinmeyin, çünkü hem malzeme kalitesinin değiştiğini hissedeceksiniz, hem de sesteki iyileşmeyle "bu zamana kadar nasıl kulağıma işkence etmişim böyle" diyeceksiniz. Sennheiser markası ses ürünlerinde zaten ilk akla gelenlerden, kendim kullanmadım ama kulaklıklara bakarken çoğunlukla olumlu yorumlara sahip olduğunu gördüm. Tabi ki arada beğenmeyenler oluyor. Bazı modelleri problemliymiş, iyi araştırmak lazım.

Valla bende size benziyorum. Yüksek ücretler verip kulaklık alıyorum ama bir türlü düzgününü bulamamıştım. En son Sennheiser CX 300-II aldım, çok memnunum şuan ondan önce Xiaomi Hybrid Pro HD kullanmıştım, tek kelimeyle rezaletti.

Şöyle bir durumda var, arkadaşımın İngiltere'den aldığı 2 sterlinlik kulaklığı çok güzel. :ROFL: Herhalde şans işi anlamadım bende. :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı