Güvensiz mi? İlk defa duyuyorum bu ifadeyi. Bu bakış açısı ile devam edeceksek, kullanılan en üst düzey güvenlik sistemleri bile güvensizdir diyebiliriz. Zaten hiç bir sistem size %100 koruma, gizlilik ve güvenlik sağlanmaz. Sağlayacağı maksimum değer %99,99'dur. Kalan %00,01 için hala risk vardır.
Eğer güvensiz buluyorsanız, kullanıp, kullanmamak size kalmıştır. Fakat şu bir gerçek; TOR, bilindik çoğu tarayıcıdan daha güvenli.
Tor zamanında FBI'ın kullandığı gizlilik için bire bir olan bir tarayıcı, genelde Google'ın indexleme'diği sitelere girmek için kullanılır (illegal siteler, Deep web, Dark net vb.). Zararlı değildir aksine faydalıdır.
Hocam pek anlamadım o zaman niye orada illegal siteler var? Tor üzerinden yani FBI'nın kendi sitesi üzerinden Google devletin değil ki. Neden orada yapmıyorlar da bu devlet tarayıcılarından yapıyorlar peki? Pek anlayamadım.
Tor Browser normal tarayıcılar ile giremeyiceğiniz .onion uzantılı sitelere girmenizi sağlar. Normal tarayıcı olarak kullanılması önerilmez, aşırı yavaş bir tarayıcıdır.