Torrent'ten oyunu oynayıp bitirince format atılırsa zararlı yazılım kalır mı?

MehmetMustafa

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Torrent'ten TLOU indirsem bitirdikten sonra format atsam virüs vs. varsa gider mi? Bilginiz var mı? Ona göre indirme yapacağım.

Vallahi hocam ilk defa bu işe kalkışacağım o yüzden bilmiyorum doğal olarak şimdi ne yapmalıyım sizce the last of oynamak istiyorum bir sitenin DC grubuna katılmıştım oradan yardımcı olacaklardı oyun indirmem için sizce ne yapayım indireyim mi?

Doğru. Ben de yıllarca kullandım, kullandık. Kullandığımız süre zarfında virüs kaygısı bile taşımazdık zaten, hiçbir şey umrumuzda olmazdı. Ha fidye virüsü ıvır zıvır bulaştırdık, ama yine de format atıp devam ettik. Bu böyledir. Hatta belli bir döneme kadar ben orijinal oyun veya program nedir onu bile bilmezdim, her program sadece Crack ile çalışıyor zihniyeti vardı kafamda.

Bazı insanlar çok takık, ama bu tip takıntı insanların bu konuda zamanında ciddi ciddi başı ağrımış olabilir hocam. Ben mesela 1 yıl önce çerezlerimi çaldırmıştım, sosyal medya hesaplarım falan ele geçirilmişti. Ondan sonra ben de korsanla arama mesafe koydum. Birnevi teşvik etmiş sevinsem mi üzülsem mi bilemedim ama, her insanın tecrübesi farklı oluyor ve takıntılıklarına da aşırıya kaçılmadığı sürece hak veriyorum.

Şimdi hocam ne yapmalıyım malum TLOU fiyatı çok arttı oynamakta istiyorum ama üstte arkadaşlar BIOS virüsü vs diyorlar yeni aldım daha PC'yi ne yapalım. @222744 @Teknolojik112
Öncelikle üstteki arkadaşlar bilgili taklidi yaparak ellerine gelen bütün bilgileri sıkıyorlar genel olarak. Oyunu almanızı tavsiye ediyorum. Yani yasal açıdan ve büyük bir oyun olduğu açısından almanız bana göre etik açıdan daha mantıklı geliyor.

Diyelim ki almadınız burada ise düzgün araştırma yapıp yasal sorumuluğunuz ile oyunu indirebilirsiniz bir mekandan. Virüs genelde girmez, zaten belli başlı yerler ve belli başlı dağıtıcılar vardır, güvenli sularda yüzerseniz sıkıntı olmaz genelde. İngilizcenizi kullanarak çok güzel kaynaklar bulabilirsiniz. Tabi bunların hepsi illegal yani sorumluluk sizin.

İyi bir antivirüsün yüksek bir paketini satın alın ki sistemi korusun, bu sadece korsan için değil genel kullanım için tavsiyemdir. Elinizde eli ayağı tutan bir anivirüs olsun.

Dostum ben yardımcı olamam maaalesef çünkü illegal ve bence ahlaki olmayan bir şey. Ben günümüzde sadece oyunları denemek için kullanıyorum, beğendiğim oyunları satın alıyorum.

Şimdi hocam ne yapmalıyım malum TLOU fiyatı çok arttı oynamakta istiyorum ama üstte arkadaşlar BIOS virüsü vs diyorlar yeni aldım daha PC'yi ne yapalım. @222744 @Teknolojik112

Hocam indirin qBitTorrent'i sonra link veremesemde FitGirl'ün sonu .site diye biten bir sitesi var -orijinal ve güvenilir tek FitGirl sitesi- oradan indirebilirsiniz.

Vallahi hocam Kaspersky Premium var bende oyunu indireceğim yer bütün antivirüs programlarını kapatman lazım dedi.

Bu kadar paranoyak olursan hiç bulaşma daha iyi.

Ya işte sistemim yeni oyunda çok pahalı olunca bir yerden oynamak istedim yükleyeceğim yer ise bütün antivirüs programlarını kapatman lazım deyince bir sormak istedim ya benim kafamda oyunu bitirir format atarım düşüncesi vardı aslında.

Korsanın içindeysen bazı platformları takibe almak gerekiyor, repack indiriyorsan zaten sorun yok FitGirl ile DODI dosyaları tarıyorlar repack yapmadan önce.

Misal 1337 ile ilgili virüs dedikoduları başladı işte oradan torrent indirmeyin, Baldur's Gate 3'e virüs koymuşlar falan, site adminler ise dosyayı kaldırmamışlar. Bunları da takip etmek gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kadar paranoyak olursan hiç bulaşma daha iyi.
Kaspersky bu arada neredeyse hiçbir Crack'i virüs algılamıyor. VirusTotal'de tarattığımda bayağı bir dikkatimi çekti açıkçası.

Peki hocam mesela biz xx sitesinden bir korsan yazılım indirdik, ya da torrentten. Bu indirdiğimiz program veya oyun Fitgirl veya DODI falan olsun. Ama Uploader'ı bu bahsettiğim xx sitesi olsun. Bu tip siteler zararlı bir yazılım atabilir mi peki içine? Bunu hep merak etmişimdir. Yoksa sadece resmi Fitgirl ve DODI paylaşımı yapan siteler mi güvenlidir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…