Toshiba 240 GB OCZ RD00 m.2 SSD performansı

bjkkartal

Hectopat
Daha fazla  
MSI B350 PC-Mate anakartlı, Ryzen 1700x işlemcili ve HyperX 3000 MHz DDR4 RAM'li bilgisayarımda takılı olan Toshiba 240 GB OCZ RD400 SSD ile normal bir SSD arasındaki okuma farkı 7-10 sn civarında seyrediyor, bu normal mi?
Karşılaştırdığım SSD'yi soracak olursanız, başka bir bilgisayarda takılı olan Kingston SV300 240 GB.

Bu arada OCZ takılı PC'deki tüm yazılımlar günceldir.

OCZ'nin kendi programından aldığım okuma yazma hız değerleri;

Screenshot_1.jpg

Ayrıca random IOPS değerleri de normal SSD'nin 2-3 katı civarında olmasına rağmen aradaki farkın 7 -10 sn civarı olması bana biraz az gibi geldi. Acaba normal mi? Bana mı biraz garip geliyor?

Nasıl denediğimi soracak olursanız eğer, 2 GB boyutundaki grafik programıyla hazırlanmış dosyayı iki PC'de masaüstünde açarak deneme yaptım. Aynı şekilde başka denemeler de yaptım sonuç genelde böyle, 5-10 sn farklar gözlemledim.

Ayrıca MSI X-Boost yazılımında anlık okuma yazma oranları gösterilen yerde;

Screenshot_2.jpg

Hiç 200 MB gibi bir değer göremedim, yani bu değerleri yakalamak için ne yapmamız gerekiyor? Ben anlamış değilim. İlla bilgisayarın devrelerine kadar müdahale etmemiz mi gerekiyor? Normal bir kullanımda bariz hızlar almamız mümkün değil mi?

Screenshot_3.jpg

X-Boost programında yer alan hızlandırma seçenekleri hiçbir işe yaramıyor ya da ben beceremedim çünkü buradan on değerine getirip deneme yaptığımda hiçbir değişme olmadı. Bilgisayar açılırken X tuşuna basın gibi bir yazı okumuştum, onu denediğimde mavi ekran hatası aldım. Aygıt yöneticisine başvurunla ilgili bir hataydı, sanırım ondan sonra daha da denemek istemedim tekrar alırım diye. Acaba bilgisayar başlarken X basıp mı aktif etmemiz gerekiyor? PC açıkken sadece burayı on of yaparak bu işlemi kullanamıyor muyuz? Onu da bilen biri cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı