Toshiba Bilgisayarım Kasıyor!

Mehmet GÜNEL

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarımın özelliklerini aşağıdaki linkten bakabilirsiniz. Bilgisayarımdan memnunum. Güncellemeleri her zaman uygulamaya çalışıyorum uyguluyorum. Ancak GTA San Andreas oynarken kasıntılara mağruz kalıyorum kısa süreli olarak. Gerçekten uygulamaları stabil olarak çalıştırabiliyorum fakat oyun oynarken kasıntılar oluyor neden ?
Teşekkürler...

Execuse me,
Lınk: www.toshibatr.com: SATELLITE C55D-A-14H - Toshiba Türkiye

İşlemcinin saat hızı 1.5 GHz, grafik kartın bellek boyutu yetmediğinde ram'den takviye yapar yani paylaşımlı bir grafik kartın var zaten bu bilgisayar oyun için tasarlanmamış yapabileceğin en mantıklı şey ram ve ssd takmak olur.

Herkese teşekkürler fakat sürücülerle ilgili olmadığının farkındayım evet RAM almaya düşünüyorum.
Aklıma takılan birşey daha var işlemci apu görmüşsünüzdür. Peki nasıl oluyor kafam çok karışık ?

Herkese teşekkürler fakat sürücülerle ilgili olmadığının farkındayım evet RAM almaya düşünüyorum.
Aklıma takılan birşey daha var işlemci apu görmüşsünüzdür. Peki nasıl oluyor kafam çok karışık ?
Arkadaşım şöyle düşün bilgisayarlara takılan ekran kartları varya onlar o küçücük işlemcinin içinde yer alıyor. İşlemci + ekran kartı tek bir yapıda olunca = apu oluyor.

Abicim onu biliyorum zaten bende bilişim sistemleri okuyorum fakat anlamadığım nokta şu nasıl çalışır ?
Yani onboard grafik kartı ram'i kullanır. Peki apu'nun işlevi ne burada anlayamadığım nokta bu.

Abicim onu biliyorum zaten bende bilişim sistemleri okuyorum fakat anlamadığım nokta şu nasıl çalışır ?
Yani onboard grafik kartı ram'i kullanır. Peki apu'nun işlevi ne burada anlayamadığım nokta bu.
Abicim bak olay şu her firma ucuz fiyata çok çok kaliteli ekran kartı veya grafik işlemci yapmaz, bazıları kaliteli olur örneğin frekans hızı yüksek olur fazla ram belleğine ihtiyaç duymaz ve paylaşımsız grafik işlemcilerdir onlar, bazı kartlar ve grafik işlemciler vardır yük altına girince ram bellekleri yetersi kalır bu durumda senin ram belleklerinden yararlanır bu da paylaşımlı olur. Apular ramden yararlanmayacak diye bir şey yok apunun içinde yer alan grafik işlemcinin mimarisi teknolojisi paylaşımlı olarak yapılmıştır ve yük altına girince senin sistemdeki ramden çeker. Apu'nun işlevi demişsin apu zaten bir yapı malzeme nesne ekran kartı kısaltması gpu işlemci kısaltması cpu, amd'nin grafik işlemcili işlemcisi apu

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı