Başarılı Kurulum Toshiba C55-C-199 El Capitan

Toshiba C55-C-199 El capitanı sorunsuz kurmayı başardım.

Sistem özelliklerim:
  1. İntel Core i3 5015
  2. İntel HD 5500 ekran kartı
  3. İntel pro set wifi (Çalışmıyor)
  4. Nvidia Geforce 920m çalışmıyor.
Çalışan donanımlar:
  • İntel HD 5500 (1536MB) sorunsuz çalışıyor.
  • Wifi çalışmıyor, yerine eski bir usb wifi adaptör var çalışıyor.
  • Ses (VoodooHDA 2.8.8 Stabil çalışıyor.
  • USB3 Portları çalışıyor.

Öncelikle Technopat imajını yazdırdım sonra bios dosyasını indirdim Config dosyası hd 5500 dosyasını indirdim ve efi/clover içindeki config.plist sildim indirdiğim config_hd5500.plist koydum ve adını config.plist olarak adını deiştirdim

GitHub - RehabMan/OS-X-Clover-Laptop-Config: Some Clover config.plist files for common Intel graphics configurations

Sonra

ADIM 2.2 EFI Shell Kullanarak BIOS DVMT Ayaralarını Yapmak

EFI Shell işe boot edilebilir USB sürücü hazırlayın.

1. USB FAT32 olarak formatlayın.
  2. EFI Shell indirin:
    http://www.firewolf.science/wp-content/uploads/2015/04/EFI-shell.zip
  3. İnen dosyayı çıkarttıktan sonra “BOOT” adında dosya göreceksiniz.
  4. Bu “BOOT” dosyasını USB içine kopyalayın.
Tamamlanmış bir BIOS dosyasını çekmek.
  1. Masaüstünde BIOS bir kopyasını kaydetmek için BIOS programını kullanın. Örnek: AMI Aptio UEFI BIOS için AMI BIOS Utility kullanabilirsiniz.
BIOS dosyası içinden BIOS ayarlarını Çıkartmak
  1. URFITools indirin:
    Releases · LongSoft/UEFITool · GitHub
  2. BIOS dosyanızı UEFITools ile açın.
  3. Setup ile etiketlenmiş modülü bulun ve modül içindeki PE32 image section binary dosyasını Extract yapın
    snip20150416_2-png.112094

4. Şimdi masaüstünde binary file oluşmuş olması gerekiyor. Bu rehberde bu dosya Setup.bin olarak isimlendirilmiş.
  5. Universal IFR Extractor indirin:
    http://www.firewolf.science/wp-content/uploads/2015/04/Universal-IFR-Extractor.exe_.zip
  6. Universal IFR Extractor açın ve UEFITools kullanarak çıkarttığınız ve Setup.bin olarak adlandırılmış dosyayı programa gösterek dosyayı text formatta çıkartılmasını sağlayın.
    snip20150416_3-png.112095

7. Şimdi IFR.text dosyasını açın ve “DVMT” bulun.
  8. Bunu aradığınızda DVMT pre-allocated memory için değişkenler ve bunlara ait değerler bulacaksınız.
    snip20150416_4-jpg.112096

9. Yukarıdaki resimde DVMT pre-allocated memory’ nin değişkeni 0x1C3. Bu 96MB değeri 0x3. Bu iki değeri bir yere not edin.
  10. Bundan sonra sisteminizi USB EFI Shell üzerinden boot edin.
  11. Aşağıda BIOS ayarını değiştirmek için “setup_var” komutunu kullanıldığını görüyoruz.
  12. syntax: setup_var address value
  13. Burada komut şu şekilde olmalı: setup_var 0x1C3 0x3. ( Anlamı: 0x1C3 değerini 0x3 yapmış oluyoruz. Buda DVMT’ yi 96MB çevirir.)
  14. DVMT pre-allocated memory değiştirdikten sonra, Windows’a geri dönün ve mevcut ayrılmış belleğin 64MB olduğundan emin olun. (96-32=64MB)

harfiyle uygulayınca Clover da direkt hiç bir ayara ellemeden kurulum yaptım başarılı oldu sonra flash belekteki efi masaüstüne kopyaladın clover configurator SSD Deki efi boot edip içine attım ve yeniden başlatım sonra VoodooHDA 2.8.8 kolay kurulum kurdum ses de direk çalıştı fakesmc kurdum mause ve klavye yukledim onlarda çalıştı interneti usb wifi kartı ile çalıştı

Son düzenleyen: Moderatör:
"Başarılı Kurulumlar" bölümünün açılmasındaki amaç, aynı sisteme sahip üyelere yol göstermek, hata aldıklarında başvurabilecekleri bir kaynak oluşturmak. Senin açtığın konunun bununla uzaktan yakından bir ilgisi yok. Bir zahmet kurulum aşamalarını, kullandığın yamalar, düzenlemeler, dosyalar vs varsa bunları paylaşarak konuyu yeniden düzenle.

"Başarılı Kurulumlar" bölümünün açılmasındaki amaç, aynı sisteme sahip üyelere yol göstermek, hata aldıklarında başvurabilecekleri bir kaynak oluşturmak. Senin açtığın konunun bununla uzaktan yakından bir ilgisi yok. Bir zahmet kurulum aşamalarını, kullandığın yamalar, düzenlemeler, dosyalar vs varsa bunları paylaşarak konuyu yeniden düzenle.

Bu konuyu nasıl düzenlerim tekrar

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı