Çözüldü Toshiba C855D yükseltme yapılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tahtakapı

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
120 GB SSD
Merhaba arkadaşlar böyle bir laptopum var. Öncelikle klavye ve mouse çalışmıyor. Harici olarak klavye aldım. Mouse da var zaten. Sistemde HDD olduğu için çok yavaş. Sağlığı da en son bilgisayarcıya götürdüğümde %9 demişti. 120 GB Netac marka SSD aldım.

Şu an sistemde olan RAM'in kaç olduğunu bilmiyorum CPU-Z'yi WİN 8.1 olduğundan ve internete bağlanmadığından. SSD'yi aldığımda driverları kurar zaten Windows 10 yükleyeceğimden.

1- Ben bu laptopu 16 GB ram yapabilir miyim?

2- Anakartı en fazla kaç GB ve kaç MHz RAM kaldırır?

3- Bunların dışında klavye, mouse, batarya gibi unsurları kaça halledebilirim. Ve donanımsal olarak yükseltme yaptığım zaman eskiden Zula'da 3 FPS veren, Google zor açan PC bana videomu, filmimi izletip, PES 13, GTA SA gibi basit oyunları, belki Zula'yı oynatır mı?

Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemci zamanında bile berbat eleştirilen alan AMD E1, 1400MHz çalışma hızı nedir?

Hiç yatırım yapmanızı önermem, bir süre daha kullanacaksanız gerekli bilgileri vereyim.

RAM maksimum 8 GB destekli görünüyor ve 1033 MHz DDR3 desteklediği yazılmış.

HDD yerine SATA SSD takılabilir.

Laptop aşırı eski olduğu için parçaları ne kadar tutar soru işareti.
İşlemci zamanında bile berbat eleştirilen alan AMD E1, 1400MHz çalışma hızı nedir?

Hiç yatırım yapmanızı önermem, bir süre daha kullanacaksanız gerekli bilgileri vereyim.

Çözüm

Hocam takriben 12-13 yıl önce sıfır aldık. Zaten ben hatırlıyorum ilkokulda falan herkes deli gibi Zula, Wolfteam, LoL oynardı. Beğenmediğimiz Pentium'lu laptoplar bile bunu yapardı benim külüstür bir işe yaramazdı. Bir tek SSD yükseltip video, film izlemek için kullanayım o zaman. Yazın çok güzel bir kasa alacağım inşallah. RAM'in hıza katkısı olur mu? 4 daha atsam yanına. Yoksa ona da mı gerek yok minimal mi oynar?

Hocam takriben 12-13 yıl önce sıfır aldık. Zaten ben hatırlıyorum ilkokulda falan herkes deli gibi Zula, Wolfteam, LoL oynardı. Beğenmediğimiz Pentium'lu laptoplar bile bunu yapardı benim külüstür bir işe yaramazdı. Bir tek SSD yükseltip video, film izlemek için kullanayım o zaman. Yazın çok güzel bir kasa alacağım inşallah. RAM'in hıza katkısı olur mu? 4 daha atsam yanına. Yoksa ona da mı gerek yok minimal mi oynar?

Bence hiç ellemeyin, bir SSD yeter. Windows 10 kurarken de normal değil LTSC 2019 kurun, düz Windows 10 ağır gelir. Masraf yapmaya gerek yok dediğim gibi.

Bence hiç ellemeyin, bir SSD yeter. Windows 10 kurarken de normal değil LTSC 2019 kurun, düz Windows 10 ağır gelir. Masraf yapmaya gerek yok dediğim gibi.

Teşekkür ederim. İnternet zulüm olduğu için o sürümü indiremem flashta hazır Windows 10 var ama çok yorarsa yükleriz artık.

Ya hocam SSD geldi kurdum da harbi ağır geldi Win10. Yumruklıyasım geliyor ekranı. LTSC 2019'u nereden indirebilirim ve yağ gibi akar mı sistem? Yoksa Windows 8 yükleyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya hocam SSD geldi kurdum da harbi ağır geldi Win10. Yumruklıyasım geliyor ekranı. LTSC 2019'u nereden indirebilirim ve yağ gibi akar mı sistem? Yoksa Windows 8 yükleyeceğim.

İnternette dosyaları var LTSC 2019 sürümün. Normal Windows 10'a göre oldukça akıcı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı