Toshiba Kioxia SSD sağlığı 18 günde %1 inmesi normal mi?

Hayır, SSD'nin garanti belgesinde yazan firmaya göndermeniz gerekiyor. Aşağıdaki yazıyı İncehesap'ın sitesinden aldım.
"Tamir veya değişim işlemleri garanti veren firma tarafından yapılmaktadır."
Yani SSD'nizin garanti belgesindeki firmaya ulaşıp garantiye göndermeniz lazım. Ben Corsair HS60 kulaklığım bozulunca (İtopya'dan almıştım) İtopya'ya göndermek yerine garanti veren firmaya göndermiştim. Önce telefon ile ulaşıp konuştum, sonra ise müşteri temsilcisi "kargoya şu kod ile şu kargo firmasıyla gönderin" dedi. Ben de gönderdim ve ürün yenisiyle değiştirildi.
Sizin de böyle yapmanız gerekiyor.
Garanti belgesinin üstündeki maile e-posta attım. Geri dönüşlerini bekliyorum.
 
Unutmuşum. Şimdi indirip bakacağım.
Çok fazla geldi bana. Ana diskim olarak kullanıyorum fakat bu kadar yazma yapmış mıdır ki?Eki Görüntüle 631475
Hocam biraz fazla ama çok sanal makine kurulumu, sürekli oyun yükleme, silme veya güncelleme yapıyorsanız böyle bir değer normaldir.

Geçenlerde Windows 10 sürüm 2004'de SSD'lerin ömrünü kısaltan her gün TRIM yapılmasına sebep olan bir hata bulundu. Sebep bu dahi olabilir.

Sağlık sorununu böyle kısa vadede anlayamazsınız. Yanlış bilgilendirme yapmayınız. SSD'ler genellikle ilk aylarda %1-2 sağlık düşürebiliyor. Uzun vadede hızlı bir düşüş fark ederseniz (%10-20) garantiye gönderin. Ana diskinizi sırf 52TB yazım yapılmış diye garantiye göndermek mantıklı değil. Belki de 5.2TB ama veri yanlış görüntüleniyor...

52TB yazılamaz diyecekler için Windows 10'un her güncellemede 50-100GB yazım yaptığını hatırlatmak isterim. Oyun güncellemeleri daha da fazla yazım yapabilir.

Yine de karar sizindir. 2 gün içerisinde A400 240GB alacağım. Alacağım anda A400 bulamazsam Exceria 240GB alacağım. Toshiba TR200'deki sorunun yeni üretilen disklerde bulunmadığını söylüyor. Bu yüzden bence korkuya gerek yok. Karar sizin tabii ki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı