Toshiba L650 SSD takılır mı?

kizillhakan

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Toshiba Satellite L650 / part no: PSK1JE-01L00nte model bir laptopa uzuuuun bir süredir sahibim. İhtiyar çok yükümü çekti sağ olsun ancak artık bakım yapmam gerek, yavaşladı epeyce, belki sizler için klasik bir sorun ama ben çözümüne pek hakim değilim yardımlarınızı rica ediyorum.

Windows 7 yüklü idi, 10a yükselttim ve yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum bu şekilde, virüs programı olarak sadece Windows'un kendi anti virüs programı yüklü ve daha yeni fabrika ayarlarına geri yükledim PC'yi, demem o ki temiz olduğunu düşünüyorum şu an için. Ama hiç format atmadım aldığımdan beri(yaklaşık 10 yıl), format ile bir olmaz herhalde fabrika ayarlarına geri yüklemek bu nedenle format atmalı mıyım? Format sonrası Windows 7 yüklesem daha mı hızlı çalışır? SSD takılabiliyorsa alınır mı? döviz kurları karşısında belimiz bükülmüş durumda, saçma sapan PC'ler uçuk fiyatlarda, bu nedenle eldeki ile yakalanacak en iyi performansı yakalamam gerek. Bu nedenle yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar. 🤗

Makine mühendisiyim ve çizim programlarım vs. var ağır çalışmaya başladı, tarayıcıda iken dahi kasmalar yapıyor SSD takabiliyor muyum bu modellere emin değilim, hızlandırmak adına neler yapabilirim, tavsiyelerinize ihtiyacım var 😟

Şimdiden teşekkürler.
İyi alışmalar.
👌

Son düzenleyen: Moderatör:
Size 1 tavsiye daha vermek istiyorum win 7 veya 10 farketmez , daha fazla performans almak istiyorsanız windows update ve defenderi devre dışı birakin ( garanti performans artışı sağlıyor.)

Merhaba laptopunuzun özelliklerine baktım. SSD alıp takmanızı pek önermem çünkü o laptop ta sata versiyonu 1.0 dir bu da sata portundan en fazla 150mb/sn geçebilir demektir SSD lerde genelde 450-500 civarı oluyor bu rakamlar yani evet SSD taka bilirsiniz port uyumludur ama SSD nin 450-500mb/sn hızlarını alamayacaksınız en fazla 150mb/sn ala bilirsiniz.
Şuan kullandığınız hdd muhtemelen 5400rpm dir bu da ortalama 90mb/sn gibi bir hıza denk geliyor.
Yinede bilgisayarınız hızlanacaktır ama gerçek anlamda SSD performansı alamayacaksınız.
Bilgileri nerden öğrendim derseniz buyurun link

STORAGE​

• Interface
    👉Serial ATA-150 (Sata 1.0 anlamına geliyor)👈
SSD almak yerinde 7200 rpm lik bir hdd alabilirsiniz. Az da olsa hızlandıracaktır.
Ram bilgilerine bakılırsa çift kanal olarak geliyor yani performans olarak değil kapasite olarak arttıra bilirsiniz mesela içindeki 2 gb ramı çıkarıp yerine 4 gb takmak gibi. (Anakartınız en fazla 8gb destekliyor unutmayın)
İşlemci yükseltmesi yapılabilir. Lazım olursa yazın daha detaylı anlatırım işlemci konusunu yani hangi işlemciler alınabilir diye

Arkadaşlar hepinize cok cok teşekkürler malum covid süreci ufak aksilikler oldu ilgilenemedim. Paylaşımlarınızı değerlendirip araştırıcam, yine yazarım ama cok sağolun gercekten ☺️
Öncelikle selamın aleyküm , bence Windows 7 yapip rami 8 yapın , ssd icin araştırma yapıp dönucem.
vealeykümselam hocam emeğine sağlık

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı