Çözüldü Toshiba MQ01ABD075 düşük sağlık değerleri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CaptainKaan01

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle. Yeni bir bilgisayar alacağım, o bilgisayarda iyi bir SSD olacak. Şu an kullandığım laptop modelinde HDD var. 1 yıl 194 gün geçmiş üstünden ve CrystalDiskInfo testi CrystalMarkInfo testi, ve HD Tune testi yaptığımda sonuçların kötü olduğunu gördüm. Disk sağlığı sonucu "dikkat" çıktı. Şimdi asıl sorum ise şu, ben Online oyunlar oynamıyorum hikayeli oyunlar ve offline oyunlar vs. oynuyorum. Windows ve birkaç şeyi SSD'ye kuracağım sadece oyunları bu HDD'ye kursam beni idare eder mi? İşte test sonuçlarım:

Ekran Görüntüsü (1).png

Sonuç olarak dediğim gibi sadece oyunları koysam beni bir süre götürür mü? Şu an 1TB bir HDD alamayacağım.

Son düzenleme:
Çözüm
Sisteminizin SSD'ye kuracağınızı yazmışsınız eğer HDD bozulsa bile kaybınız sadece geri yüklenebilir oyunlar olacak yani ortada risk yok denilebilir bilgisayar parçalarına da zarar verme ihtimali yok bozulan bir HDD'nin.
İşiniz biraz şansa kalmış ama bana sorarsanız kaybetmeye hazır olduğunuz şeyler olsun içinde kişisel dosya bulundurmayın. tahmin yapmak biraz zor çünkü her an bozulabilir bu durumdaki bir HDD ama bana biraz tuhaf geldi 1 yıllık bir laptopta ki bir HDD'nin böyle olması ben 160 GB Seagate HDD'yi 8 yıl laptopta kullandım hiç sorun yaşatmadı ama tabii ki şans işi.

İşiniz biraz şansa kalmış ama bana sorarsanız kaybetmeye hazır olduğunuz şeyler olsun içinde kişisel dosya bulundurmayın. Tahmin yapmak biraz zor çünkü her an bozulabilir bu durumdaki bir HDD ama bana biraz tuhaf geldi 1 yıllık bir laptopta ki bir HDD'nin böyle olması ben 160 GB Seagate HDD'yi 8 yıl laptopta kullandım hiç sorun yaşatmadı ama tabii ki şans işi.

Banada tuhaf gelmişti, Laptop 2. el alındı ilk alanlar nasıl kullanmış bende şaşırdım, dediğim gibi içinde sadece oyunların dosyaları olacak diğer her şey SSD'de. Teşekkür ediyorum mesajınız için. Bu arada Laptop HDD'si Masaüstüne uyar değil mi? Ben öyle biliyorum ancak tam araştırmadım yanlışım olmasın.

Banada tuhaf gelmişti, laptop 2. el alındı ilk alanlar nasıl kullanmış bende şaşırdım, dediğim gibi içinde sadece oyunların dosyaları olacak diğer her şey SSD'de. Teşekkür ediyorum mesajınız için. Bu arada laptop HDD'si masaüstüne uyar değil mi? Ben öyle biliyorum ancak tam araştırmadım yanlışım olmasın.

Laptoplarda genelde 2,5 inç HDD kullanılırken masaüstü PC'lerde 3,5 inç HDD kullanılır yani laptoplarda daha küçük olur ama genelde 25 40 TL'ye satılan çevirici aparatlar var onlardan kullanarak takabilirsiniz eğer olmazsa yine bu tarz satılan taşıma kılıfı benzeri çeviriciler satılıyor HDD girişini USB'ye çeviriyor onlardan kullanabilirsiniz ama HDD kasanın içinde olmak yerine dışında kalır USB gibi kullanırsınız.

Laptoplarda genelde 2,5 inç HDD kullanılırken masaüstü PC'lerde 3,5 inç HDD kullanılır yani laptoplarda daha küçük olur ama genelde 25 40 TL'ye satılan çevirici aparatlar var onlardan kullanarak takabilirsiniz eğer olmazsa yine bu tarz satılan taşıma kılıfı benzeri çeviriciler satılıyor HDD girişini USB'ye çeviriyor onlardan kullanabilirsiniz ama HDD kasanın içinde olmak yerine dışında kalır USB gibi kullanırsınız.

Çok ama çok teşekkür ediyorum. Son olarak ne dersiniz sadece oyunlar için riske girmeye değer mi? Yeni bir HDD alacağım Seagate marka ancak önümüzdeki aya kalacak bir süre götürebilir mi sizce*

Sisteminizin SSD'ye kuracağınızı yazmışsınız eğer HDD bozulsa bile kaybınız sadece geri yüklenebilir oyunlar olacak yani ortada risk yok denilebilir bilgisayar parçalarına da zarar verme ihtimali yok bozulan bir HDD'nin.

Çözüm

Anladım çok teşekkürler. Ben oyunlar orijinal diye tereddüt ettim ancak her türlü Steam'den tekrar indirebilirim oyunları Save dosyalarımı yedeklesem sanırım iş görür. En kötü baştan oynarım tekrardan teşekkürler, çözüm olarak işaretliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı