Toshiba OCZ TL100 SSD, 20 MB Olarak Görünüyor

downtown2006

Decapat
Toshiba OCZ TL100 Model SSD birden bire bozuldu. Bilgisayarım donmuştu yeniden başlattım açılmadı. Devamlı hata verdi bilgisayarım. Hata ise şuydu; An Operating System Wasnt Found. Bu hatayı verince SSD güç kablolarını çıkardım vs.. Hiçbir şekilde açılmadı. Bende direk Harddiske kurdum Win10'u.

Başlat - Bilgisayar Yönetimi - Depolama - Disk Yönetimi

SSD 20 MB olarak gözüküyor Disk 0, Başlatılmamış, bilinmiyor yazıyor. Ne yapmalıyım ?
Toshiba'nın sitesine girdim oradan SSD Utility indirdim. Programda SSD marka model her şey yazıyor yanında ise 0 GB yazıyor.

Disk yanmış gibi geliyor bana. Bence servis yolu gözüküyor. :) Varsa harici disk kutusuyla deneyin. Disk kutusu yoksa SATA kablolarını HDD ile değiştirip deneyin. Sorun yine çözülmezse zaten zorlamaya gerek yok. Windows ile yapacağınız herhangi bir işlem disk boyutundan düşük görünüyorsa kurtarma için işe yaramayacaktır.

SSD Utility yazılımını indirip secure erase yapmayı deneyin.
Merhaba. SSD utlity diski görüyor ama compatible disk not found diyor. Ayrıca tüm denediğim yazılımlar diski 20 MB olarak gördü. Windows Disk Manager "Not initialised" diyor
Disk yanmış gibi geliyor bana. Bence servis yolu gözüküyor. :) Varsa harici disk kutusuyla deneyin. Disk kutusu yoksa SATA kablolarını HDD ile değiştirip deneyin. Sorun yine çözülmezse zaten zorlamaya gerek yok. Windows ile yapacağınız herhangi bir işlem disk boyutundan düşük görünüyorsa kurtarma için işe yaramayacaktır.
Ben bu cevabı daha yakın buluyorum. Sorun diski ne zaman ne vesile ile almışız bilmiyorum. OCZ'lere hangi servis bakıyor biliyor musunuz ?

Merhaba. SSD utlity diski görüyor ama compatible disk not found diyor. Ayrıca tüm denediğim yazılımlar diski 20 MB olarak gördü. Windows Disk Manager "Not initialised" diyor

Ben bu cevabı daha yakın buluyorum. Sorun diski ne zaman ne vesile ile almışız bilmiyorum. OCZ'lere hangi servis bakıyor biliyor musunuz ?
Valla hocam sizin disk ölmüş daha hayır gelmez. Garantisi varsa gönderin yoksa yenisini almaya bakın.

OCZ distribütör garanti vermiyor ancak ürün kutusundaki garanti etiketinde hangi ithalatçı yazıyorsa o kişinin destek vermesi gerekir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı