Toshiba P50B-116 Laptop Bozulan Ekranı Kartını Tekrar Çalıştırılır mı?

Makaleler
11
Yer
Kayseri
Toshiba P50B-116 sistem kullanıyorum.

Aşağı yukarı 10 ay önce sistemimde bulunan AMD Radeon R9 M265X ekran kartını bozmayı becermiştim. Ve sonrasında böyle bir konu açmıştım:

Windows 10 Memory Management Hatası Ve Bilgisayar Açılmama Sorunu

Sistemimi 10 ay boyunca Intel HD Graphics 4600 ile kullandım. Yine ETS 2, Train Simulator gibi oyunları düşük ayarlarda oynayabiliyordum ancak ekran kartı çalışmadığından sistemi çok da rahat kullanamadım :D

Biraz araştırdım, bilgisayarcılar bozuk erkan kartını tamir etmek için ekran kartının çipsetini ısıttıklarını gördüm. Ben de zaten sistemi sürekli yüksek sıcaklıklarda (90-95 °C) kullandığım için ekran kartının chipsetini ısıttığımı düşünüyorum :D

Ekran kartı, Aygıt Yöneticisi'nde şu anda "Bilinmeyen Aygıt" olarak gözüküyor.

Sorum şu:
  1. Bilgisayarın ekran kartını Aygıt Yöneticisi'nden devreye almayı deneyeyim mi? Yoksa bir bilgisayarcıya götürüp orada tamir ettirip mi öyle bir şey yapayım?
  2. Ekran kartını devreye alırsam bir şey olur mu? (İşlemciyi veya başka bir donanımı da bozar mıyım :D )

Toshiba P50B-116 sistem kullanıyorum.

Aşağı yukarı 10 ay önce sistemimde bulunan AMD Radeon R9 M265X ekran kartını bozmayı becermiştim. Ve sonrasında böyle bir konu açmıştım:

Windows 10 Memory Management Hatası Ve Bilgisayar Açılmama Sorunu

Sistemimi 10 ay boyunca Intel HD Graphics 4600 ile kullandım. Yine ETS 2, Train Simulator gibi oyunları düşük ayarlarda oynayabiliyordum ancak ekran kartı çalışmadığından sistemi çok da rahat kullanamadım :D

Biraz araştırdım, bilgisayarcılar bozuk erkan kartını tamir etmek için ekran kartının çipsetini ısıttıklarını gördüm. Ben de zaten sistemi sürekli yüksek sıcaklıklarda (90-95 °C) kullandığım için ekran kartının chipsetini ısıttığımı düşünüyorum :D

Ekran kartı, Aygıt Yöneticisi'nde şu anda "Bilinmeyen Aygıt" olarak gözüküyor.

Sorum şu:
  1. Bilgisayarın ekran kartını Aygıt Yöneticisi'nden devreye almayı deneyeyim mi? Yoksa bir bilgisayarcıya götürüp orada tamir ettirip mi öyle bir şey yapayım?
  2. Ekran kartını devreye alırsam bir şey olur mu? (İşlemciyi veya başka bir donanımı da bozar mıyım :D )
Benim bildiğim daha yüksek sıcaklıklarda ısıtıyorlar (90-95 değil)
2 : diğer aygıtları bozacağını zannetmiyorum.
1 : bence iyi bir tamirciye götür (ekran kartının bozuk olduğuna eminsen)

1- Bence iyi bir tamirciye götür (ekran kartının bozuk olduğuna eminsen).

Ekran kartının bozuk olduğundan emin değilim. Ancak 10 ay önce bu durumla karşılaşınca bilgisayara format atmıştım ama ne zaman ekran kartı sürücüsünü kurmaya çalışsam sistem donuyor.

Benim bildiğim daha yüksek sıcaklıklarda ısıtıyorlar (90-95 değil).

Ancak bilgisayarı çok uzun süre 90-95 °C'ta kullandığım için böyle bir etki yaptığını düşünüyorum ama bilmiyorum.

Ekran kartının bozuk olduğundan emin değilim. Ancak 10 ay önce bu durumla karşılaşınca bilgisayara format atmıştım ama ne zaman ekran kartı sürücüsünü kurmaya çalışsam sistem donuyor.

Ancak bilgisayarı çok uzun süre 90-95 °C'ta kullandığım için böyle bir etki yaptığını düşünüyorum ama bilmiyorum.
1. O zaman aygıt yoneticisinde etkinleştir tekrar dene kurmayı. Baktın gene olmuyor devre dışı bırak ve tamirciye götür.
2. Metalden örnek verirsek. Atıyorum 160 derecede eriyen bir parça var. Sen ona 4 gün boyunca 100 derecede versen erimez.

Konuyu hortlatacağım belki ama ekran kartı çipi bozukmuş. Değişmesi lazım, ancak tutmama ihtimali de varmış. Eğer tutmazsa, bilgisayara hiç görüntü gelmezmiş. Ben de bu yüzden kabul etmedim çip değişimini. İki ay önce gittiğim bilgisayarcı söyledi bunu.

Peki, zaten görüntü Intel HD Graphics 4600'den geliyor bana. Çip tutmazsa görüntü nasıl gelmez, onu anlayamadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı