Toshiba Qosmio X505-Q860 kaç sene daha idare eder?

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Ben bir oyun laptopuna sahibim; Toshiba Qosmio X505-Q860. İki sene önce ben laptopu ilk aldığımda da LEVEL'ı takip ediyordum ve o zamana göre gayet iyi bir bilgisayardı. Fakat hiçbir zaman önerilen bigisayar ve laptolar yerinde görmedim. Her neyse, asıl ben bu bilgisayarın beni daha kaç sene idare edeciğini öğrenmek istiyorum. Ayrıca bir laptop’ta kaç derece sıcaklık tehlikeli olabilir?

Bilgisayarında NVIDIA GeForce GTS 360M ekran kartı mevcut. Kartta 1 GB sistem belleği ve 128 Bit bellek arabirimi var. Bu bağlamda bilgisayarın piyasadaki birçok dizüstü bilgisayardan daha yüksek bir grafik performansı sunacaktır.

Fakat bu ekran kartı DirectX 10.1 ve OpenGL 2.1 destekliyor. Bu teknolojiler biraz eskimeye başladı. Bir de bilgisayarının ekran çözünürlüğü diğer modellere göre biraz yüksek: 1680x945. Bu yüzden oyunlarda kartına normal dizüstü bilgisayarlara göre daha fazla yük biniyor.

Bilgisayarının performansının yetip yetmediği senin gözlemleyerek karar vereceğin bir şey fakat ben o cihazı 1 yıl daha kullanabilirsin derim. Sıcaklık konusunda ise ürünü mutlaka servise gönder. Termal macununu yenileyip fanlarını temizlesinler. Isılar 80 dereceye ulaşıyorsa bu bileşenlerin ömrünü azaltıp devrelere zarar verebilir.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı