Toshiba Qosmio X70-ABT2G22 veya X75-A7295 ?

Yabancı ya da yerli forumlarda laptop yükteyken ısınmıyor yorumlarını hiç dikkate almaya gerek yok, yapısı gereği sistemi daracık bir alana sıkıştırıp bir iki fan ile soğutmaya çalışıyorsunuz, ısınacak bunun kaçarı yok.

Fan sesinin yükselmesi tamamen ısının artmasıyla ilişkili, ısınırsa sistem, fan sistemi soğutmak için devreye girer, devreye girmese zaten bir süre sonra işlemci sistemi kapatır ya da başka bir bileşen patates olur ve mavi ekranla gene kapanır.

Yani fan hızının ara ara yükselmesini yapılan işin ne olduğu ve bu iş esnasında ulaşılan değerlere bakarak değerlendirmek doğru olacaktır.

İkinci el almak her zaman risk ama test için:

CPU'yu Intel cpu diagnostic tool ile.
GPU'yu Furmark ile.
HDD'i HD tune'da error ve health testi ile.
Ramleri çok hızlı ama daha az güvenilir şekilde test etmek için windows memory diagnostic tool ile, uzun zaman test imkanı var ise memtest86+ ile test edebilirsin.
CPU loader tarzı programları bir Realtemp gibi ısı değerlerini gösteren bir programla beraber çalıştırıp sistemi tam yükte zorlayıp ısı değerlerini ve kapanıyorsa kaç derecede fenalık :facepalm:geçirdiğini öğrenebilirsin.

Bir de fiziksel test kısmı var, tuşlar basıyor mu, pad çalışıyor mu, giriş ve çıkışlar çalışıyor mu, ekranı oynatınca görüntüde gitme gelme oluyor mu şeklinde sorgulamalar yapılabilinir.

Benimki 13n versiyonu bildiğim kadarı ile abt2g22 modeli yurt dışı modeli overhating yaşanan bir model diye biliyorum ama altına iyi bir fan alırsanız cooler master sf19 gibi işinizi görecektir çok iyi bir fan ben almayı düşüünyorum ssd takarsanız yada ssdli modeli alırsanız bilgisayar herşeyinizi karşılayacaktır emin olun. oyun harici multimedia özellikleri de çok iyi

istediğim cevabı tam olarak sizden aldım çok teşekkürler.

Yabancı ya da yerli forumlarda laptop yükteyken ısınmıyor yorumlarını hiç dikkate almaya gerek yok, yapısı gereği sistemi daracık bir alana sıkıştırıp bir iki fan ile soğutmaya çalışıyorsunuz, ısınacak bunun kaçarı yok.

Fan sesinin yükselmesi tamamen ısının artmasıyla ilişkili, ısınırsa sistem, fan sistemi soğutmak için devreye girer, devreye girmese zaten bir süre sonra işlemci sistemi kapatır ya da başka bir bileşen patates olur ve mavi ekranla gene kapanır.

Yani fan hızının ara ara yükselmesini yapılan işin ne olduğu ve bu iş esnasında ulaşılan değerlere bakarak değerlendirmek doğru olacaktır.

GPU'yu Furmark ile.
Ramleri çok hızlı ama daha az güvenilir şekilde test etmek için windows memory diagnostic tool ile, uzun zaman test imkanı var ise memtest86+ ile test edebilirsin.
CPU loader tarzı programları bir Realtemp gibi ısı değerlerini gösteren bir programla beraber çalıştırıp sistemi tam yükte zorlayıp ısı değerlerini ve kapanıyorsa kaç derecede fenalık :facepalm:geçirdiğini öğrenebilirsin.

Bir de fiziksel test kısmı var, tuşlar basıyor mu, pad çalışıyor mu, giriş ve çıkışlar çalışıyor mu, ekranı oynatınca görüntüde gitme gelme oluyor mu şeklinde sorgulamalar yapılabilinir.

istediğim cevabı tam olarak aldım çok teşekkürler.

Benimki 13n versiyonu bildiğim kadarı ile abt2g22 modeli yurt dışı modeli overhating yaşanan bir model diye biliyorum ama altına iyi bir fan alırsanız cooler master sf19 gibi işinizi görecektir çok iyi bir fan ben almayı düşüünyorum ssd takarsanız yada ssdli modeli alırsanız bilgisayar herşeyinizi karşılayacaktır emin olun. oyun harici multimedia özellikleri de çok iyi

evet ürün yurtdışı,istanbulbilişim mağaza garantisi veriyormuş.
Sıfır bir cihaz alıcak olsam sizin model den alabilirdim ama sizin kullandığınız modeller ikinci el de bile baya pahalı şu durumda.
Bu arada nuoxi t5 i araştırdınız mı?X75 modeli de çok ısınan bir model,bir arkadaş onu kullanmaya başladığından beri eskisi gibi ısınmıyor diyor.
Araştırmak lazım tabii.

istediğim cevabı tam olarak sizden aldım çok teşekkürler.

istediğim cevabı tam olarak aldım çok teşekkürler.

evet ürün yurtdışı,istanbulbilişim mağaza garantisi veriyormuş.
Sıfır bir cihaz alıcak olsam sizin model den alabilirdim ama sizin kullandığınız modeller ikinci el de bile baya pahalı şu durumda.
Bu arada nuoxi t5 i araştırdınız mı?X75 modeli de çok ısınan bir model,bir arkadaş onu kullanmaya başladığından beri eskisi gibi ısınmıyor diyor.
Araştırmak lazım tabii.
Ürün çinde satılıyor sanırım 5 fanlı ortada büyük bir fan var fakat heryeri alüminyum değil sanki sadece delik yerler öyle çin işi acaba güvenebilir miyim bilmiyorum. Cooler master sf-19 modeli var dünyada en iyi fanlardan biri olarak adlandırılıyor. Çok büyük taşıma konuusnda sorun olur fakat Çok iyi iş yapabileceğine inanıyorum 2600 dönüş hızı var. Amazondan getirtmeyi düşüünyorum yaza kadar. Yada zalman nc2000 düşünüyorm beni tek endişelendiren laptop un fanları sağ tarafta. Ben yerinizde olsam asus g serisi alıırm ve ssd taktırırım fan olarak çok iyi. Ama oyun ağırlık değil derseniz ve asus g serisi pahalı istanbul bilişimden alacam dersiniz önerebileceğim bir bilgisayar.

Aslında oyun oynamam pek.Çizim yapmak için istiyorum.Victor yada monster markalarda hemen hemen aynı özelliklerde bilgisayarlar var ve sıfırı uygun fiyatlarda ama qosmio da ekran kalitesi çok iyi olduğunu okudum ayrıca siz de belirttiniz bu şekilde olduğunu.Bu yüzden qosmio almak istiyorum.

GPU'yu Furmark ile.

Ram testi için Recep BALTAŞ ın video sunu izledim.Peki diğer testler için makul olanlar yada makul değerler nedir?

@Silinen üye hocam peki hdmi ve vga çıkışı kontrol etmenin tek yolu uygun kablolar ile bağlamak mı?

Bu arada ilk mesajımda virgülden sonra boşluk bırakmıştım.Belli bir süre yazmama cezası aldım.Daha sonra virgülden sonra boşluk bırakmadım ve yine belli bir süre yazmama cezası aldım.Yukarıda ''virgülden sonra boşluk bırakın'' yazıyor.Amacım şikayet fln. değil sadece doğrusu hangisi?Birdaha ona göre daha dikkatli olayım.Yani 2 türlüde ceza aldım ama en azından artık virgül kullanmıyorum :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı