Çözüldü Toshiba R830 Yosemite kurulumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

marcus279

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba

Elimde Toshiba R830 notebook bulunmakta. Technopat OS X Yosemite 10.10.5 RAW İmajı ile kurulum yaptığım zaman kurulum işlemlerini yapmaktayım ancak bootloader kısmını halledemiyorum. Sadece USB üzerinden sistemi açabilmekteyim. Bunun için montezuma nın anlatmış olduğu bootloader ayarlarını yaptım EFI dosyalarınıda kopyaladım ancak boot ettiğim zaman clover ekranı gelmekte diskten boot ettiğim zaman Apple logosu geliyor ancak işlemci fanı son sürat çalışmasına rağmen herhangi bir şekilde ilerleme olmamaktadır.
10 -15 dk arası bekledim geçmesi için ancak bir ilerleme olmadı. Buyuk ihtimal yanlış dosya kopyaladım ancak dikkat etmem gereken neresidir?
Diskin üzerinde başka işletim sistemi yok ve UEFI olmayan bootloader ayarlarını yaptım clover'ı kurarken.

Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

İşlemci =i5-2410M işlemci
RAM = 8 GB
Ekran Kartı = Intel® HD Graphics 3000

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi -v komutu ile başlat. Ekranın takıldığı yerin resmini çek burada paylaş.
Ayrıca USB-> EFI-> CLOVER-> Kexts-> 10.10 klasörü içindeki diğer kext' leride HDD-> EFI-> CLOVER->Kexts-> 10.10 içine kopyala.

Son düzenleme:
Yanıt için teşekkürler dediğiniz işlemi yaptım istemiş olduğunuz resimi de ekledim.

Dosya Ekleri

• IMG_0033.JPG
    IMG_0033.JPG
    74,8 KB · Görüntüleme: 428
İşlemi yaptım ancak açılmadı ekteki görüntü şeklinde açılıyor -v dediğim zaman. Bahsetmiş olduğunuz dosyalarıda kopyaladım sadece en başta clover installer kurulurken Drivers64UEFI altında belirtilen yer gözükmediği için karşısında 20 kb yazdığından boyutuna bakarak OsxAptioFix2Drv-64 olanı seçtim bu hatalı bir seçimmidir peki?
Çünkü belleği win32 programı ile yazdırdıktan sonra kurulumu yaptım masaüstünde Clover adında bir partition bulunmakta oradaki klasörlerden EFI olana girdim senin belirttiğin yolu takip ederek bulunan dosyaları kopyaladım ve Kurulum yaptığım diskin içinde Applications,System,Library,EFI klasörlerinin olduğu yere girip oradaki EFI klasöründe bahsetmiş olduğun yere dosyaları kopyaladım. Ancak genede açılırken ekranda takılıp takılıor ve yazan sadece system uptime in nanoseconds

Clover Bootloader hangi yöntemi kullandın? Sanıyorum herşey yanlış yapmışsın. Bunu yüklemen zaten yanlış:OsxAptioFix2Drv-64. Sistemde kurulan EFI dosyasını sil. Çöp kutusunu boşalt. Ve rehberde ne anlatmışsam onu yap. Rehberdeki kopyalanacak dosyalara ek olarak, sadece USB/ EFI/ kexts dosyası içindeki kextleride kopyala.

"UEFI olmayan Sistemler için (GPT Olarak Formatlanmış HDD için)" olan versiyonu seçtim. Oradaki işlemleri yaptım şimdi yeniden yapacam işlemleri ancak sormak istediğim bir soru var; Driver64UEFI kısmında neyi seçmem gerekmekte ben bu işlemi yaparken oraada herhangi bir şey yok ancak sizin anlatmış olduğunuz anlatımda birşey seçili gözükmekte lakin orası açık olmadığı için ne seçilmesi gerektiğini bilemedim.

Kusura bakmayın çok uğraştırdım sizi ama ilk defa girdiğim konular bunlar.

Şimdi oldu yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı